Jaaropzicht 2018: hackney’s

Jaaropzicht 2018: hackney’s

13 december 2018

De hackney’s brachten stal Huckriede afgelopen concoursseizoen maar liefst 69 overwinningen in 132 starts!

Ook hier begon het seizoen met een hengstenkeuring in Lunteren waar stal Huckriede drie hengsten goedgekeurd kreeg. Bij de pony’s de 5-jarige I Am Here (v. Heartland Propet) die ook kampioen werd, en 4-jarige Ardingly’s Hot Choclate (v. Eclipse Hurricane). Bij de grote maten werd Renvyle Captain Kelly (v. Renvyle The Real Deal) van F. Fitzpatrick goedgekeurd.

Tijdens het concoursseizoen werd de pony’s zowel nationaal als regionaal uitgebracht en werden er vier kampioenschappen gewonnen. De bruine hengst Here i Am werd alleen in de Noordelijke competitie gestart en won alle vijf wedstrijden en daarmee ook de competitie.

Meeste overwinningen
Anneke wist met de talentvolle merrie Brookfield Olympic Dreams (v.Aghaderg Brookfield) negen overwinningen te behalen in de limietklasse en één keer won ze de damesklasse. Als beste limietpony mocht Olympic Dreams ook meedoen aan het Nederlands kampioenschap ereklasse kleine maat en werd in handen van Anneke een geweldige reservekampioen! Met de bruine hengst Noddyvyse Magic Moment (v. Heartland Propet) van de gebroeders Rast won Lambertus ook negen keer waaronder het Hippiade kampioenschap ereklasse. Magic Moment heeft zich sterk ontwikkeld en werd gedurende het seizoen steeds beter.
De meeste overwinningen werden overigens gewonnen door de goedgekeurde dekhengsten Renvyle Bobby’s Boy (v. Baldwin The Bobby Boy) en Brookfield May Way (v. Aghaderg Brookfield). Beide wonnen twaalf keer.
Bobby pakte drie keer het oranje lint in de limietklasse, vijf keer in de damesklasse met ook het kampioenschap bij regio Noord en in handen van Tom Folmer vier keer in de Young Riders competitie. Deze competitie werd overigens voor de tweede keer op rij gewonnen door Tom.

Brookfield May Way pakte zes keer de winst in de damesklasse met Anneke en vier keer in de limietklasse. Als debuterend tweespan met halfzus Brookfield Olympic Dreams werden nog twee overwinningen geboekt met als bekroning van het seizoen het Nederlands kampioenschap tweespannen in Luttenberg. Tijdens de Centrale Hackney keuring in Lunteren werd ook het Nederlands kampioenschap dekhengsten kleine maat gewonnen met Lambertus.

Harten stelen
De 12-jairige Sunbeam Look at Me weet nog steeds de harten van het publiek te stelen met zijn parmantige optreden en won acht keer de ereklasse kleine maat. Ook in het tweespan en het tandem met Noddyvyse Special Edition is hij de motor en wonnen twee wedstrijden.
Conviction’s Black Nobility was nieuw bij stal Huckriede en was goed voor vier overwinningen. Meest in het oog springend was de winst in de nationale ereklasse in Dokkum.

In de wedstrijden voor hackney’s grote maat won Lambertus met Renvyle The Real Deal twee keer de ereklasse en diens zoon Renvyle Captain Kelly won drie keer de limietklasse. Ook Tivoli Ebony (v. Wentworth Ebony) pakte twee overwinningen.

Totaal dus 69 overwinningen. Verder nog 43 tweede plaatsen, 11 derde, 8 vierde en 1 vijfde.
Noddyvyse Magic Moment

Renvyle Bobby's Boy
I Am Here
Renvyle The Real Deal
Renvyle Captain kelly
Sunbeam Look at Me
Conviction's Black Nobility

« Terug