Jaaroverzicht 2018: tuigpaarden

Jaaroverzicht 2018: tuigpaarden

13 december 2018

Terugkijkend op het concoursseizoen 2018 kan niet anders geconcludeerd worden dat het voor stal Huckriede opnieuw een bijzonder succesvol tuigpaardenseizoen is geweest.

Het begon gelijk al begin januari tijdens de hengstenkeuring in Ermelo waar de hengst Hubert VDM (v. Cizandro) van Jaap van der Meulen werd doorverwezen naar de 2e bezichtiging in Den Bosch. Ook hier liet de 6-jarige bruine zich dermate goed zien dat hij een uitnodiging kreeg voor het verrichtingsonderzoek en een verkort traject mocht afleggen. Op 29 maart deed Hubert VDM eindexamen en werd met hele beste rapportcijfers ingeschreven in het stamboek.

Ook in de sport op de concoursvelden wist Bommelsteyn’s Hubert te imponeren. Met Lambertus wist de bruine hengst zes overwinningen te behalen in de grote limietklasse en met Anneke aan de leidsels mocht hij vijf keer de ereronde aanvoeren in de damesklasse. In Houten werd deze combinatie kampioen en dat was voor Anneke voor de veertiende keer. Tijdens het avondconcours van Norg werd het Nederlands kampioenschap voor denkhengsten verreden en met veel overmacht wist Hubert VDM ook deze titel te pakken. In het grote ereklasse kampioenschap reed Lambertus de hengst naar een derde plaats.

ECW Imondro
De bruine ECW Imondro (v. Cizandro) van Alfons Engbers kende ook een bijzonder goed seizoen. In totaal behaalde hij zestien overwinningen en behaalde twee kampioenschappen. Lambertus reed de expressief bewegende Imondro naar zes overwinningen in de limietklassen en werd tevens kampioen bij de 5-jarige tuigpaarden. Anneke won zes keer het damesnummer met Imondro en zoon Kevin won naast de Young Riders competitie ook het Young Riders kampioenschap.

Zilveren Martinitoren
Business (v. Vlasco) van Gerrit Egberink moest in het begin van het seizoen een aantal wedstrijden missen wegens een blessure maar wist later in de ereklasse toch vier overwinningen te behalen. Met Anneke in de damesklasse werden drie oranje linten gewonnen. Onder tropische omstandigheden werd in Terschuur voor het eerst de Cambridge Cole bokaal gewonnen. Op ’t Peerdespul in Groningen was de donkere vos is topvorm en won daar de ereklasse met bijbehorende Zilveren Martinitoren! Waar Anneke voor de veertiende keer dameskampioen werd won Lambertus voor de veertiende keer de Zilveren Martinitoren. Niemand heeft deze waardevolle ereprijs vaker gewonnen.

Competitiewinnaar
In de nationale competitie bracht Lambertus de zwarte hengst Just Lucky (v. Wentworth Ebony) uit en won drie van de zeven competitiewedstrijden. Gedurende het seizoen ging de grote hengst steeds meer imponeren met zijn machtige front en ruime voorhand en werd uiteindelijk in Rijs gehuldigd als competitiewinnaar. In Drogeham werd hij ook nog kampioen van zijn leeftijdgenoten bij de 4-jarigen. Op 5 januari 2019 zal de hengst voorgebracht worden op de hengstenkeuring in Ermelo.
Met de merrie Inita VDM (v.Patijn) van Jaap van der Meulen wist Lambertus één overwinning in de competitie van regio Midden te behalen.

Uldrik
Gestoken in Fries kostuum werd Lambertus opnieuw reserve kampioen met Uldrik 457 (v. Dries) van de familie Folmer in het kampioenschap dekhengsten Fries ras. In Utrecht werd een overwinning geboekt.

Totaal werd er 82 keer gestart met de tuigpaarden en de helft, 41 keer, werd er gewonnen. 19 tweede prijzen, 9 derde, 6 vierde, 2 vijfde en 5 zesde maakt de 82 compleet.
ECW Imondro

Business
Just Lucky
Uldrik

« Terug