Business topper op Noordelijke tuigpaarddag

13 april 2014

Met zes overwinningen en ook nog de winst in de afsluitende rubriek Toppers van de Noordelijke Tuigpaardendag in Balkbrug, kon de dag gisteren, 12 april, niet stuk.

Bij de nieuwelingen presenteerde Lambertus Elton John en Ferro en wist zich met beide paarden tw plaatsen voor de grote finale later op de avond. Hierin koos hij ervoor om Ferro, de donkere vos van Jan Jordans te rijden en dat dit een juiste keuze was bleek wel uit de tweede plaats die behaald werd. Met veel front en een mooie manier van bewegen liet Ferro zich heel best zien. Eerder won Lambertus ook limietklasse met krachtpatser Berino van stal de Groot. Business was deze dag in grote vorm en won met veel machtsvertoon de ereklasse en de damesklasse. Als afsluiting had de organisatie in Balkbrug een nieuwe rubriek bedacht waarin alle toppers van de dag tegen elkaar gingen strijden om een extra ereprijs, een grote airco, die beschikbaar was gesteld door Brain Franken Technieken BV uit Elspeet. Lambertus kwam hiervoor natuurlijk met Business terug en pakte ook deze prijs. Business loopt heel erg bergopwaarts, beweegt spectaculair en is achter heel sterk. En alles zonder opzet en ongedwongen en gecontroleerd.

Onze groom Christine Mensink deed met Alfredo mee bij de Young riders in de strijd om de Ab Koetsier trofee en wist dit kleinood overtuigend te winnen. Zij reed de vos heel gecontroleerd waarbij zijn mooie front helemaal tot zijn recht kwam. Gefeliciteerd.

De jeugd krijgt in Balkbrug ook altijd ruim aandacht en zodoende kon Kevin zijn rijkunsten ook laten zien. Bij de talenten reed hij met Heartland Codebreaker voor de kar, die weer geweldig van de grond ging en de tweede prijs kreeg achter nichtje Frances Borkent met Madonna. Kevin kreeg wel de stijlprijs toebedeeld. Later reed Kevin Codebreaker nog onder het zadel in een show en stal hierin ook letterlijk de show.

Op dit moment zijn er nog geen foto’s van deze succesvolle dag beschikbaar.

« Terug