Stal Huckriede

Stal Huckriede

Stal Huckriede bestaat uit Anneke Borkent en Lambertus Huckriede. Met onze zonen Gerrit (1995) en Kevin (2001) wonen we sinds 1995 in Usselo en hebben we hard gewerkt aan de opbouw van onze trainingsstal. Inmiddels beschikt Stal Huckriede over 25 boxen, een binnenbak, een stapmolen en meer dan perfecte uitrijmogelijkheden. Onze stal ligt aan de rand van het recreatiegebied 'Het Rutbeek' en we beschikken dan ook over kilometers zandweg rondom onze stal. Ideaal voor de traning van onze en uw paarden.

Historie
De liefde voor tuigpaarden is ons met de paplepel ingegoten.

Anneke is een telg van de familie Borkent uit Hengelo, Tuigpaardfokker van het Jaar 1995. Wijlen vader George Borkent bracht tuigpaarden uit en ook haar broers George jr en Johan zijn actief op de concoursvelden. Mijn vader, Gerrit Huckriede, had jaren een stalhouderij in Enschede en bracht ook tuigpaarden uit op de concoursen. Ondertussen rijdt onze zoon Kevin ook al regelmatig met een kleine maat hackney's en tuigpaarden.

Eind jaren 80 ben ik voor mezelf begonnen na veel ervaring op te hebben gedaan bij Stal Borkent, Stal Kolenaar en toptrainer Appie Miggelenbrink. Daarnaast heb ik ook nog enkele jaren de tuigpaardhengsten getraind in Ermelo tijdens het verrichtingsonderzoek van het KWPN.

Eerst huurde ik nog een stal in Zelhem maar sinds 1995 is een bedrijf opgebouwd in Usselo (gemeente Enschede). Nadat ook de bedrijfswoning is verbouwd en opgeknapt was voor ons het plaatje compleet en tot op de dag van vandaag wonen en werken wij hier met veel plezier.