Business wint ereklasse De Wijk

Business wint ereklasse De Wijk

9 juni 2014

Vandaag was het Pinksterconcours van De Wijk waar de tuigpaarden van stal Huckriede drie keer de ereronde mochten aanvoeren.

De mooiste overwinning boekte Lambertus in de nationale ereklasse met Business die in de finale op grootse wijze de overwinning naar zich toe trok. De donkere vos showt zich met veel lossigheid door het lichaam en maakte geen fouten. Met een hoog en ruim grijpende voorhand en een achterhand die met kracht wordt ondergebracht was de winst terecht. Ook met Anneke wist Business de damesklasse weer te winnen. Met Zilver en Alfredo pakte Lambertus ook het oranje lint in de ereklasse voor tweespannen. Gelijkheid in hoofd- en halshouding typeren dit Engelse span. In de rubriek voor Klavertje-3 aanspanningen liep Berino van stal De Groot voorop bij Zilver en Alfredo en ook dat liep heel best. Het werd de tweede plaats. Eerder was Lambertus al derde met Berino geworden in de grote limietklasse en met Stuurboord Landzicht er naast werd hij ook derde bij tweespannen limietklasse.

In de competitie voor Young riders reed onze groom Christine Mensink deze keer Zilver, die er met zijn mooi hals weer geweldig over keek en de tweede prijs in de wacht sleepte.

Mooi gebaar

Voor dat er afgereden ging worden voor de ereronde in de ereklasse werd Lambertus door speaker Johan Wilmink gevraagd om even uit te treden en zich voor de genodigden tent op te stellen. Anneke stond hier ook al en namens de rijders nam Henk Hammers de microfoon ter hand om Lambertus en Anneke even in het zonnetje te zetten vanwege het grote succes in het Engelse Ardingly met de hackney’s en dan na een late thuiskomst zaterdagavond, vandaag alweer in De Wijk aanwezig te zijn. Anneke kreeg de bloemen overhandigd van Henk en reed samen met Lambertus een aparte ereronde. Een mooi gebaar dat zeer gewaardeerd werd.


Mooi gebaar

Christine en Zilver tweede bij Young riders

Klavertje-3

« Terug