4 x winst op clubdag Ermelo

4 x winst op clubdag Ermelo

21 juni 2014

Op de 30ste clubdag van de Vereniging van Hackney rijders Nederland boekte stal Huckriede vandaag 4 overwinningen. Het was de eerste keer dat zij aanwezig waren op een clubdag. Lambertus begon met winst in de tussenlimiet waarin de goedgekeurde hengst Heartland Rhyme and Reason spectaculaire bewegingen liet zien. Veel front en een actievol voorbeengebruik waren zijn handelsmerk. Datzelfde geldt eigenlijk voor Heartland Codebreaker die met Anneke de ereklasse wist te winnen (foto). Bijzonder deftig was vandaag Magic Look at Me van de gebroeders Van Nispen. De kleine pony is vanaf het afrijden direct in balans en blijft in balans. In de voorhand was Look at Me nu ook ruimer en dat maakte hem nog een completere hackney dan hij al is en dat hij en Anneke de damesklasse wonnen was dan ook terecht. Voor Heartland Pocket Rocket was er vandaag een vierde plaats. De vierde overwinning boekte Lambertus bij de tweespannen waarin hij de Heartland pony’s Rhyme and Reason en Codebreaker reed. Een goede generale voor het tweespankampioenschap dat volgende week in Dokkum zal worden verreden.

In de rubriek Prijs der Besten kwamen Lambertus en Anneke uit met respectievelijk Heartland Codebreaker en Magic Look at Me, echter de winst ging Anneke’s broer George met Madonna. Gefeliciteerd, ook voor nichtje Frances die met Madonna de Young Riders wedstrijd won.

Omdat Jaap Groenewoud uit Amsterdam vandaag definitief stopte met het rijden van hackney’s, reed Jaap de ereronde van de tweespannen mee met Lambertus en mocht zelf de leidsels ter hand nemen.

Lambertus met Heartland Rhyme and Reason, winnaar tussenlimietde super deftige Magic Look at Mede afscheidnemende Jaap Groenewoud die de teugels over nam

« Terug