Kampioen en 7 keer oranje in Dokkum

Kampioen en 7 keer oranje in Dokkum

29 juni 2014

Een dag vol succes, gisteren op het 75ste groot nationaal concours van Dokkum. Een concours dat zijn naam eer aan doet met een goede organisatie en perfect terrein.

In het kampioenschap voor tweespannen hackney’s won Lambertus de titel met Heartland Rhyme and Reason en Heartland Pocket Rocket. Mooi gelijk in beweging en halshouding liepen de pony’s hun wedstrijd en kregen terecht de kampioenssjerpen omgehangen. En er was meer succes met de hackney’s: met Wentworth Ebony van de gebroeders Van Nispen won Lambertus de ereklasse grote, waarbij de zwarte hengst super in vorm was. Spectaculair over de benen gaand met de hals er goed op kon de winst hem niet ontgaan. Voor Magic Victory geldt eigenlijk hetzelfde want ook hij won de ereklasse kleine maat en damesklasse. Verder was er een tweede plaats voor Dropshot in de limietklasse grote maat. Ook deze zwarte hengst liet zich best zien met een ruim voorbeen gebruik en deftig front. Pocket Rocket won nog een vierde prijs en limietklasse kleine maat.

Business wist overtuigend de ereklasse bij de tuigpaarden te winnen met Lambertus. De donkere vos groeide in de wedstrijd en ging steeds hoger en ruimer door de baan, waarbij het rijzende beeld opvallend was. Ook met Anneke in de damesklasse klom de vos er geweldig in en won tevens de Gouden Zweep van de gemeente Dantumadeel. Groom Christine Mensink reed Alfredo naar de winst bij de Young riders en met Berino van stal de Groot werd Lambertus tweede. Ermalya van Gerard Lokhorst liep in de kleine limiet met veel afdruk naar een derde plaats.

Felicitaties zijn er voor de kampioenen van Dokkum. Henk Hammers, kampioen randems, en de eigenaren, familie Kooyman, van Wessel en Appie Steen. Verder Udo de Haan tandemkampioen Fries ras, Pieter Wijbenga en Janet van Ark en de Demro Stables.


Business, groeite in de wedstrijd


Wethworth Ebony, een klasse apart


Magic Victory wint 2 x


Christine Mensink met Alfredo


Kevin en Kevin, de grooms bij het kampioenspan

« Terug