Oranje boven in ’t Zandt

Oranje boven in ’t Zandt

6 juli 2014

Gisteren was stal Huckriede in het Noord Groningse ’t Zandt om daar met haar tuigpaarden deel te nemen aan het nationaal concours hippique aldaar. Het werd wederom een succesvolle dag met 4 overwinningen.

De eerste winst behaalde zwager Johan Borkent, die voor deze gelegenheid Cavoro Heidezicht van Henk Rozendaal, voor ons reed in de lage limietklasse. Het vosje liep een mooie koers, was voor ruim en maakte geen fouten. In deze zelfde rubriek reed Lambertus met Ermalya van Gerard Lookhorst en werd vierde. Met Berino van stal de Groot wist Lambertus de hoge limietklasse overtuigend te winnen. Berino zette de hals er schitterend op en ging sterk over de benen. Christine Mensink reed Alfredo naar de achtste plaats. In de ereklasse was Business weer helemaal top. Met hoge ruime passen en een krachtig onderbrengende achterhand pakte de donkere vos afgetekend de overwinning, voor alweer de vierde keer op rij. En dat alles zonder opzet en nu ook zonder oordoppen!

In de damesrubriek bleven Anneke en Business ook nu weer ongeslagen, maar dat de arbiter hierin moest beslissen was zwaar overdreven omdat de vos de gehele wedstrijd geen moment verzwakte en bleef showen met die grijpende voorhand. Gelukkig koos de arbiter heel resoluut voor Anneke en Business, die ook nog de extra prijs voor het schoonste geheel kreeg. Zilver werd in het damesnummer door Christine Mensink heel deftig voorgesteld en met een zesde plek kwam zij er wel heel erg bekaaid vanaf. Berino had een drukke dag want hij liet eerst met Alfredo naar de vierde plaats bij tweespannen limietklasse en even later werd hij naast Zilver in de ereklasse derde. In de afsluitende tandemrubriek reed Lambertus Business en Zilver naar de tweede plaats.


Anneke blijft ongeslagen met Business


Christine Mensink werd ondergewaardeerd met ZilverBusiness en Zilver tweede in tandem

« Terug