BUSINESS EN ZILVER TANDEMKAMPIOEN

BUSINESS EN ZILVER TANDEMKAMPIOEN

13 juli 2014

Op Het Zuidenveld concours te Nieuw Weerdinge stond vandaag het Nationale tandemkampioenschap op de rol en werd zeer overtuigend gewonnen door Business en Zilver van stal Huckriede. Daarnaast wist Business ook solo weer twee overwinningen te boeken.

Zowel Business als Zilver traden grootst op in het kampioenschap. Vanaf het afrijden tot en met de finale bleven beide paarden als een eenheid lopen. Recht voor elkaar, gelijk in hoofdhouding en stelling en met een hoog en ruim voorbeen gebruik, was dit tandem niet te verslaan. Henk van Dieren lichte te plaatsing toe en prees de kwaliteit en eenheid van de kampioenen, die zoals hij het zie:”onverslaanbaar waren”. De schimmel Zilver werd een aantal jaren geleden samen met een spangenoot, bij zijn toenmalige eigenaar Frans Palsma uit St. Annaparochie aangeschaft, nadat hij de paarden aan stal Huckriede had aangeboden, vanwege gezondheidsproblemen. Palsma vertelde erbij dat de spangenoot wel verkocht kon worden, maar dat Zilver stal Huckriede veel succes zou brengen. Hoewel Palsma niet altijd de waardering kreeg die hij en zijn paarden verdienden, had hij wel goed in de gaten dat Zilver niet zomaar een paard was. Zijn inzicht is vandaag weer uitgekomen en daarom dragen Lambertus en Anneke Huckriede de kampioenstitel van vandaag op aan de heer Frans Palsma.

Onverslaanbaar was Business ook in de ereklasse en damesklasse. De vos straalt zoveel macht uit met zijn grijpende voorhand dat de winst een zekerheid lijkt te worden, hoewel dat natuurlijk niet zo is. Er moet getraind blijven worden om de concurrentie voor te blijven.
Naast de overwinningen was er nog een tweede plaats voor Ermalya en Berino in de limietklassen en werden Alfredo en Berino derde in rubriek tweespannen limietklasse en voor Alfredo en Zilver was er een vierde plaats in de ereklasse.

De felicitaties gaan naar Gerrit Eberink en ons hele team.
Business ook onverslaanbaar in de de ere- en damesklasse

« Terug