Mooie successen in Norg

Mooie successen in Norg

31 juli 2014

Op het middag/avond concours van Norg was stal Huckriede behoorlijk succesvol. Naast het tweespan kampioenschap van Business en Zilver werden er nog drie eerste prijzen gewonnen.

Heartland Rhyme and Reason kwam als eerste in baan en werd met Lambertus derde in de kleine limietklasse waarin de kwaliteit hoog was. Met Dropshot van stal Haarsma reed Lambertus een hele sterke koers in limietklasse grote maat en werd tweede. In de ereklasse kleine maat reed Lambertus zoals altijd Magic Victory van de familie Van Nispen en mocht als eerste opstellen. De kleine kampioen was weer in grote vorm met zijn ruime en hoge voorhand. Anneke reed Magic Look at Me in de ereklasse en werd heel mooi vierde. In de ereklasse grote maat was Wentworth Ebony in super vorm. De zwarte hengst, ook van de familie Van Nispen, gaat spectaculair over de benen en walst door de baan en mocht natuurlijk de ereronde aanvoeren. In de damesrubriek had Anneke de pech dat Magic Victory een ijzer verloor en derde werd. Bij de tweespannen werden Heartland Pocket Rocket en Heartland Rhyme and Reason tweede.

Bij de tuigpaarden dus de nationale titel bij de tweespannen voor Business en Zilver, die met veel machtsvertoon door de baan gingen en in alles als een eenheid acteerden. Normaal loopt Alfredo naast Zilver, maar die raakte afgelopen week geblesseerd op stal en zal voorlopig niet meer in actie kunnen komen. Dus moest Business aantreden. Vorig jaar liep hij regelmatig naast Zilver en werden toen reserve kampioen, maar dit jaar wordt de donkere vos vooral in de ere- en damesklasse uitgebracht. In de baan geeft Business alles en daarom moet hij tegen zich zelf beschermd worden. In Norg werd hij, daarom niet in de ereklasse gestart, maar wel in de damesklasse welke hij met Anneke opnieuw wist te winnen. In de hoge limietklasse reed Lambertus Berino van stal De Groot naar het derde geld.

De huldiging van de 4 kampioensspannen was een bijzonder moment.

Onze felicitaties gaan uit naar stal Albert van Dijk, stal Bouman, de familie Boeve en uiteraard onze eigen Gerrit Egberink. Maar de organisatie van Norg verdiend ook een felicitatie voor hun geweldige concours.Magic Victory wint ereklasseIndrukwekkende huldiging

« Terug