MAGIC VICTORY WEDEROM DAMESKAMPIOEN

MAGIC VICTORY WEDEROM DAMESKAMPIOEN

2 augustus 2014

Op het eerste van de drie grote concoursen in de eerste week van augustus, vandaag in Rijs, wonnen Anneke en Magic Victory voor het vierde jaar oprij het kampioenschap hackney’s gereden door dames.
In de eerste omloop moesten de pony’s lang lopen voordat de jury tot een selectie van de kopgroep kwam, en dat kwam de prestaties niet ten goede. In de verplichte standshow was Victory weer helemaal top en greep heel overtuigend en imponerend de macht zodat deze 15-jarige alleskunner opnieuw gehuldigd kon worden als kampioen. De jury prees de bruine pony om zijn geweldige front en flitsende acties, waarin veel ruimte werd getoond.
Met Wentworth Ebony moest Lambertus deze keer genoegen nemen met de tweede plaats in de ereklasse grote maat en met Dropshot werd hij derde in de limietklasse. Heartland Pocket Rocket werd vierde in de limietklasse kleine maat. In de ereklasse kleine maat werd Anneke keurig tweede met Magic Look at Me. Met het tweespan Heartland Codebreaker en Heartland Pocket Rocket mocht Lambertus wel de ereronde aanvoeren.

Bij de tuigpaarden reed Lambertus in de kleine limietklasse voor het eerst met dekhengst Eebert van de gebroeders Van Manen. Eebert zal door stal Huckriede in de hengstencompetitie gereden worden en debuteerde vandaag met een fraaie tweede plaats. Berino werd ook tweede maar dan in de grote limiet. Omdat Business een vrije dag had reed Anneke Zilver in de damesrubriek en dat leverde de tweede plek op.

Er werden meer kampioenschappen verreden in Rijs en wij feliciteren naast de familie Van Nispen ook stal Haarsma, stal Mekkes en stal Bouman die zelf twee titels pakten.Eebert werd tweede

« Terug