ZEVENDE EREKLASSE TITEL VOOR MAGIC VICTORY

ZEVENDE EREKLASSE TITEL VOOR MAGIC VICTORY

5 augustus 2014

Op het schitterende nationale concours hippique van Opmeer werd Magic Victory voor de 7e keer nationaal ereklasse kampioen bij de hackney’s kleine maat. Een geweldige prestatie van deze 15-jarige multi-kampioen van de familie Van Nispen

Met duizenden mensen langs de baan werden Lambertus en Victory samen met nog vier combinaties uitgenodigd voor de stand-show, waarin de bruine pony magistraal liet zien wie er kampioen moest worden. Nadat de titel vorig jaar verloren was gegaan, werd deze nu op grootste wijze terug gepakt. “Zittend” op de achterhand klimt Victory er voor helemaal in zodat hij dat spectaculaire, grijpende voorbeen optimaal kan wegzetten en daarbij ook nog een machtig front etaleert. De jury was unaniem in zijn beslissing, waarmee de tweede titel binnen 3 dagen werd gewonnen. Burgemeester Nijpels van Opmeer was tijdens de prijsuitreiking helemaal onder de indruk van Magic Victory en wilde graag met deze kleine kampioen op de foto.

Er waren meer overwinningen voor de hackney’s in Opmeer. Zo won Anneke de damesklasse met Magic Look at Me en won Lambertus met Wentworth Ebony de ereklasse grote maat. Met Dropshot werd hij tweede in de limietklasse en met Heartland Pocket Rocket en Heartland Rhyme and Reason werd hij ook tweede bij de spannen. Doordat Pocket Rocket een ijzer verloor kon hij niet mee overrijden in de limietklasse en werd zesde.

Bij de tuigpaarden stond het ereklasse kampioenschap op het programma en dit werd een spannende aangelegenheid. Business was kanshebber voor de titel en haalde alles uit de kast. Hij ging super deftig, vanuit de achterhand er voor geweldig inklimmend, door de baan en hield dit de hele wedstrijd vol. Omdat ook Napoleon met zwager Johan Borkent aan de leidsels, geweldig presteerde kwam de jury en er niet uit en moest de arbiter kiezen tussen deze twee toppaarden en hij maakte Napoleon kampioen en Business als reserve kampioen. De felicitaties zijn voor Johan en de eigenaar van Napoleon, Jack Verdonk. Met Anneke won Business wel de damesklasse. Verder was er nog een tweede plek voor het span Zilver en Cavoro Heidezicht en een vierde voor Cavoro alleen in de limietklasse. Bij de Young riders behaalde Christine Mensink een mooie derde plaats met Zilver.

Wij feliciteren wederom de familie Van Nispen, maar ook Willem Wester, kampioen ereklasse Fries ras en Evelien Langerijs en Thijs Blankendaal met het dameskampioenschap van regio West.Zevende ereklasse titel voor Magic VictoryAnneke en Business overtuigend naar winst in damesklasse

« Terug