WENTWORTH EBONY KAMPIOEN EREKLASSE GROTE MAAT

WENTWORTH EBONY KAMPIOEN EREKLASSE GROTE MAAT

7 augustus 2014

Buitenpost is een schitterend en goed georganiseerd concours dat op alle facetten bij de top van Nederland hoort. Het is voor stal Huckriede al jaren een zeer succesvol evenement en dat was dit jaar niet anders met maar liefst 8 overwinningen inclusief een nationaal kampioenschap.

Het was de zwarte hengst Wentworth Ebony van de gebroeders Van Nispen waarmee Lambertus voor het vierde jaar op rij het nationale kampioenschap ereklasse grote maat binnenhaalde. Spectaculair bewegend, geheel rechtgesteld walste Ebony in de stand-show aan de jury voorbij en werd unaniem tot kampioen uitgeroepen. Ook Magic Victory was super in vorm en won zowel de ereklasse kleine maat als de damesklasse. Bij de tandems liepen Heartland Pocket Rocket en Magic Look at Me heel voornaam en deftig naar de winst. In de laagste limietklasse reed Anneke Mr.Jingles naar de derde plek en Pocket Rocket werd tweede in de grote limiet. Look at Me werd deze keer zevende in de ereklasse.

In het kampioenschap fokmerries tuigpaarden startte Lambertus met Ermalya van Gerard Lokhorst. De donkere merrie ging heel best, sterk over de benen en met de hals er fier op. Het werd een spannende wedstrijd die door de arbiter werd beslist, waardoor Ermalya reserve kampioen werd. Berino kwam in de grote limiet heel sterk voor de dag met zijn fiere uitstraling en werd ook tweede. In de kleine limietklasse werd Lambertus deze keer derde met Eebert van de gebroeders Van Manen en Van Beest. Na het verloren kampioenschap in Opmeer was Business weer helemaal top in Buitenpost en pakte op grootse wijze de winst in de ereklasse. Het front erop, rijzend in de voorhand vanuit die krachtige achterhand won Lambertus de wedstrijd. Anneke deed hetzelfde in de damesklasse en ook in de tweespan rubriek waren Business en Zilver niet te kloppen. Zoon Kevin schreef de juniorenrubriek op zijn naam met Zilver en won tevens de stijlsprijs.

Felicitatie zijn er voor alle kampioenen: famillie Van Nispen, Cor van Dijk, HenkHammers en Jan Bouwman.

Business weer aan de topBusiness en Zilver winnen tweespannenPocket Rocket en Magic Look at Me
Ermalya reserve kampioen fokmerries

« Terug