EEBERT KAMPIOEN

EEBERT KAMPIOEN

7 september 2014

Stal Huckriede was gisteren op enigste Sterrenconcours dat Nederland rijk is, dat van Drogeham, bijzonder succesvol. Er werden 2 kampioenschappen gewonnen en daarnaast nog 8 overwinningen, maakt een totaal van 10! Hoewel elke kampioenstitel bijzonder is, was die van de goedgekeurde dekhengsten met Eebert gisteren buitengewoon mooi.

De voshengst van de gebroeders Van Manen en Viggon van Beest staat nu een kleine 6 weken bij ons op stal omdat Lambertus hem in de hengstencompetitie ging rijden en dus ook in het grote hengsten kampioenschap. Eebert kwam steeds beter in vorm en was gisteren in super vorm met een optreden waar mensen nog lang over na zullen praten. Het was een en al macht wat de hengst uitstraalde vanuit een krachtige achterhand en met een hoge ruime voorhand. Hij maakte zich zo groot, dat het wel leek of hij opsteeg, verwoorde juryvoorzitter Van Dieren het later. De hals werd erop gezet waardoor hij hoog de wereld inkeek en tot nieuwe kampioen dekhengsten werd gekroond.

Hierna moest Lambertus direct plaatsnemen op de bok achter het 4-span hachney’s dat deelnam het het nieuwe VTN kampioenschap voor 4-spannen. Heartland Rhyme and Reason en Heartland Pocket Rocket liepen achterin met Magic Look at Me en Noddyvyse Performer van Rachel Kuipers voorop. Het liep geweldig, gingen goed voorwaarts en liepen heel actievol. Het was een echte eenheid en opnieuw kon er als eerste opgesteld worden, waarmee ook dit kampioenschap werd gewonnen. Tijdens de huldiging van alle kampioenen was collega Werner Sweens bereidt gevonden om het 4-span te rijden en met zijn vrouw Ilse aan zijn zijde op de bok deed hij dit fantastisch. Dank hiervoor.

Het concours begon al vroeg in de ochtend met kleine limietklasse voor tuigpaarden en hierin reed Lambertus Ermalya van Gerard Lokhorst naar een mooie derde plaats. Met Heartland Rhyme and Reason won hij daarna overtuigend de limietklasse voor kleine maar hackney’s. Voor onze groom Christine Mensink stond de finale wedstrijd voor de Young Riders competitie op het programma en met een hele deftig optreden van Zilver wist ze deze laatste wedstrijd winnend af te sluiten, waardoor ze als tweede in het eindklassement eindigde. Proficiat! In de volgende limietklasse voor kleine maat hackney’s werd Heartland Pocket Rocket tweede. Hierna begonnen de zogenaamde Sterrenrubrieken waarin de beste 8 paarden uit alle regio’s uitkomen en van achter naar voren worden geplaatst, waarna de beste 2 nog een keer afrijden voor de winst. In de grote limietklasse kwam Lambertus met Berino van stal De Groot op de eerste plaats. Met Business werd een derde plek behaald in de ereklasse en Anneke won met de donkere vos wel de damesrubriek. De Sterrenrubrieken voor hackney’s werden allemaal door stal Huckriede gewonnen. Wentworth Ebony pakte de winst in de ereklasse grote maat, Magic Victory in de ereklasse kleine maat en met Anneke ook de damesklasse en bij de 2-spannen zegevierde Lambertus nog een keer met Rhyme and Reason en Pocket Rocket. In de ereklasse kleine maat reed Anneke Magic Look at Me naar de derde plek. In de Grote Prijs van Drogeham met alle ereklasse winnaars had Lambertus voor Wentworth Ebony gekozen, echter na een tweestrijd met Leendert Veerman en Besterly Amadeus ging deze superprijs net aan zijn neus voorbij.

Drogeham is een topconcours, want alles klopt hier. Een goede organisatie, een schitterend terrein en prachtige prijzen. En niet te vergeten de bijzondere manier waarop alle kampioenen en competitiewinnaars gehuldigd worden. Dit verdiend een groot compliment.

Onze felicitaties gaan naar alle rijders en eigenaren van de kampioenen en competitiewinnaars. In het bijzonder stal Van Manen, Viggon van Beest, familie Van Nispen en Rachel Kuipers.4-span hackney's kampioenRhyme and Reason wint limietklasse

Christine Mensink wint met Zilver
Wentworth Ebony groots

« Terug