ERMALYA VANAF NU SPORTMERRIE

ERMALYA VANAF NU SPORTMERRIE

15 september 2014

Op het concours van Buurse dat zondag 14 september werd gehouden, haalde onze merrie Ermalya de laatste winstpunten die nodig waren voor het Sport predicaat. Voor dit predicaat zijn 100 winstpunten nodig en met een derde plaats in de limietklasse kreeg ze er 3 punten bij waardoor ze op een totaal van 101 kwam. Het behalen van het sportpredicaat is al een prestatie op zich, maar om het als 5-jarige binnen 2 jaar te halen, geeft deze prestatie alleen maar meer glans. Lambertus Huckriede traint en rijdt de merrie en verdient alle credits voor het presteren van Ermalya.

In Luttenberg, afgelopen zaterdag, moest de merrie tweemaal aan de bak en werd eerste in de nationale kleine limietklasse en vierde in de rubriek voor fokmerries. Een week eerder presenteerde Lambertus de toen nog keurmerrie op het Sterrenconcours van Drogeham en behaalde in een sterk bezette limietklasse de derde plek.

De drachtige Ermalya zal komende zaterdag nog in Hoogland te bewonderen zijn, waarna ze mee terug gaat naar stal De Horizon en op rust mag.

Bron: stal De Horizon

« Terug