Weer 2 kampioenschappen erbij

Weer 2 kampioenschappen erbij

21 september 2014

In Hoogland boekte stal Huckriede gisteren weer een aantal mooie successen. Zo won Anneke het open Nederlands kampioenschap tuigpaarden gereden onder het zadel met Business en won Lambertus met de hackney’s het klavertje-3 kampioenschap.

Business had nog nooit in een officiële wedstrijd onder het zadel gelopen, maar pakte direct goed aan. Anneke liet de vos van Gerrit Egberink spectaculair showen ,waarbij hij heel mooi terugkwam in het front. Met zijn hoge ruime acties bleef Business keurig in balans en pakte zijn vierde kampioenstitel van dit seizoen. Voor de rest kwam dit super paard niet in actie. Wel Berino en Cavoro Heidezicht en met beide paarden werd Lambertus tweede in de limietklassen. Eigenaar van Cavoro, Henk Rozendaal ,werd door de organisatie in het zonnetje gezet omdat hij 50 jaar geleden voor het eerst deelnam aan dit concours en reed de ereronde mee. Met Ermalya van Gerard Lokhorst werd nog een vijfde plaats behaald in de rubriek voor fokmerries. In de ereklasse van regio Midden reed Lambertus deze keer Zilver D van John Donck en behaalde een mooie derde plek. In het zadelkampioenschap reed Demi van Nispen op Zilver en werd achtste.

De hackney’s liepen geweldig in Hoogland. Eerst won Heartland Rhyme and Reason de kleine limietklasse en in de openklasse werd Anneke tweede met Magic Look at Me. In de finale van de tandemcompetitie reed Lambertus Heartland Pocket Rocket en Look at Me, die eigenlijk foutloos liepen, maar als tweede mochten opstellen. Wel werd het eindklassement gewonnen en dat was voor deze pony’s de tweede keer oprij. In het klavertje-3 kampioenschap werd Rhyme and Reason toegevoegd aan het span en met de deftige Look at Me voorop liep dit als een trein. Het was een eenheid dat ook technisch goed liep omdat Look at Me helemaal recht voor het achter span bleef showen. Dit was mede de reden dat ook dit kampioenschap werd binnengehaald.

Ook in Hoogland werden meerdere kampioenschappen verreden en onze felicitaties zijn voor stal de Gooijer, de gebroeders Van Manen, Robbie en Chantal van Dijk, de familie Van Nispen en Gerrit Egberink. Verder stal Freriks met het winnen van de Nickery Boy bokaal.
Heartland Pocket Rocket, Heartland Rhyme and Reason en Magic Look at Me winnen kampioenschap klavertje -3

Pocket Rocket en Magic Look at Me winnen wederom de tandemcompetitie
Henk Rozendaal gehuldigd

« Terug