JAAROVERZICHT 2014

JAAROVERZICHT 2014

16 december 2014

Jaaroverzicht 2014

Het jaar 2014 is bijna afgelopen en dus tijd om terug te kijken op een zeer succesvol concoursseizoen met maar liefst 17 kampioenstitels. Een jaar zonder Unaniem, waarin Business de fakkel met verve heeft overgenomen. Anneke bleef het hele jaar ongeslagen in de damesrubriek met de donkere vos en Lambertus won menig ereklasse. Maar ook met Berino van stal Landzicht en Cavoro Heidezicht van Henk Rozendaal werden meerdere overwinningen behaald.
De hackney’s van de familie van Nispen mochten op elke wedstrijd minimaal één keer , vaak meer, een ereronde aanvoeren en de eigen hackney’s liepen ook regelmatig vooraan.

Stal Huckriede wil alle eigenaren waarvoor zij afgelopen jaar paarden hebben uitgebracht, bedanken voor het vertrouwen dat zij kregen om hun paarden te trainen en te rijden. Wij hopen dat zij net zo genoten hebben van de prestaties van hun paarden als wijzelf.

Hieronder kunt u per maand de belangrijkste hoogtepunten van het jaar 2014 lezen.

Februari

In Bathmen worden bij de seizoensopening 7 overwinningen geboekt, waaronder 2 van Business

Maart

Kleine maar hackney hengst Heartland Rhyme and Reason goedgekeurd tijdens hengstenkeuring Lunteren. Wentworth Ebony wordt voor de vierde keer kampioen aan de hand bij de grote maten.
April
Mister Jingles beste nieuweling in Ambt Delden; winst voor Heartland Pocket Rocket, Magic Look at Me, Wentworth Ebony en Heartland Codebreaker. Lambertus en Business winnen Prijs der Besten. Op Noordelijke Tuigpaardendag wordt Lambertus tweede met Ferro in de finale nieuwelingen. Ook hier wint Business de rubriek Toppers van de dag. Christine Mensink wint de Ab Koetsier bokaal met Alfredo. In De Bilt worden 7 overwinningen geboekt op de eerste wedstrijd van het buitenseizoen. Zilver en Alfredo winnen zowel de tweespanrubriek als ook de tandemrubriek. Magic Look at Me wint de ere- en damesklasse.

Mei

In Tilburg rijdens RAD wordt er weer 7 keer gewonnen. Op DAP Utrecht winnen Heartland Rhyme and Reasan en Magic Look at Me wederom de tweespanrubriek en wint Cavoro Heidezicht de limietklasse. In Bennekom begint Magic Victory het seizoen met een overwinning in de ereklasse. Zilver en Alfredo zijn het beste tweespan in de ereklasse.

Juni

In het Engelse Ardingly wordt Magic Victory voor de 7e maal kampioen van Engeland. Ook Wentworth Ebony wordt kampioen bij de grote maat. Op het 75 jarige concours van Dokkum wordt er weer 7 keer gewonnen en wordt Lambertus tweespan kampioen met Heartland Pocket Rocket en Heartland Rhyme and Reason.

Juli

Met Business en Zilver wordt Lambertus in Nieuw Weerdinge tandemkampioen en in Norg tweespankampioen. In Vlijmen winnen Heartland Codebreaker en Rhyme and Reason het tweespankampioenschap bij regio Zuid. Anneke wordt in Chaam dameskampioen Zuid met Magic Look at Me en wint de zuidelijke competitie met Nodyvyse Performer. In Garyp worden Heartland Pocket Rocket en Magic Look at Me tandemkampioen. Business blijft winnen in de ere- en damesklasse. De 23-jarige oud kampioen Just in Time maakt in Norg vele emoties los in de rubriek Goud van Oud.

Augustus

In Rijs wordt Anneke voor de vierde keer oprij kampioen dames met Magic Victory. Lambertus haalt met Victory in Opmeer de ereklasse titel kleine maat weer terug naar Usselo en wordt met Business reserve kampioen bij de tuigpaarden. De zwarte hengst Wentworth Ebony prolongeert in Buitenpost ook zijn ereklasse titel en wordt in Lunteren ook kampioen dekhengsten. Kevin wint in Buitenpost de stijlprijs en wordt op de Nationale tuigpaarden dag juniorenkampioen met Business.

September

Op het Sterrenconcours van Drogeham wordt Lambertus Nederlands kampioen dekhengsten met Eebert van de gebroeders Van Manen. Ook wordt hij kampioen met een 4-span hackney’s. Anneke en Business blijven ongeslagen in de damesklasse. In Lierop rijdt Lambertus Eebert ook naar het kampioenschap voor 5-jarige tuigpaarden. In Luttenberg wordt overtuigend de hengstencompetitie gewonnen. Anneke en Business worden hier dameskampioen en in Hoogland kampioen onder het zadel. Lambertus wint het Klavertje-3 kampioenschap bij de hackney’s en wint de tandemcompetitie met Heartland Pocket Rocket en Magic Look at Me. Verder wordt Ermalya van de familie Lokhorst naar het predicaat sportmerrie gereden.

Oktober

Magic Victory en Wentworth Ebony verkozen tot Horse off the Year in Engeland. In Assen wint Lambertus met Eebert de finale van de hengstencompetitie.
kampioen Magic VictoryEebert, kampioen 5-jarige tuigpaarden, kampioen dekhensgten en winnaar hengstencompetitieHeartland Pocket Rocket en Magic Look at Me, tandemkampioen en winnaars tandem competitieBusiness en Zilver, tweespan en tandemkampioenHeartland Pocket Rocket en Hearland Rhyme and Reason, tweespan kampioen.
Kevin, juniorenkampioen met Business

« Terug