Succes op Twentse tuigpaardendag.

Succes op Twentse tuigpaardendag.

12 april 2015

Op de Twentse tuigpaardendag in Ambt Delden boekte stal Huckriede gisteren een aantal mooie successen.

Zo won Anneke voor het jaar op rij met een nieuwe hackney de titel “Beste nieuweling”, nu met onze goedgekeurde kleine maat hackney hengst Brookfield My Way. Met een bijzonder fraaie manier van bewegen won My Way eerst de voorronde en was daarna oppermachtig in de finale. Met Magic Look at Me wist Anneke ook de ereklasse kleine maat te winnen nadat ze met Noddyvyse Performer tweede was geworden in de limietklasse. In de rubriek voor dekhengsten kleine maat met maat twee deelnemers liet Heartland Rhyme and Reason een hele mooi verrichting zien.

Bij de tuigpaarden was Business in grote vorm, zo vroeg in het seizoen al. Met Lambertus won de donkere vos eerst de ereklasse heel overtuigend zonder ook maar een foute pas te maken. Opwaarts bewegend vanuit een krachtige achterhand en met een geweldige hals/hoofd houding liet hij alle concurrentie achter zich, waarmee hij automatisch geplaatst was voor de rubriek Prijs der Besten. Ook Anneke plaatste zich hiervoor door met Business de damesklasse te winnen, maar het was Lambertus die de vos reed en ook deze wedstrijd wist te winnen na een bijzonder spannende strijd met Robbie van Dijk en Fantijn. Ook nu liep Business foutloos en maakte in het juiste tempo elke pas af.

Eerder op de middag wist Lambertus een limietklasse te winnen met de goedgekeurde hengst Fabuleus van de gebroeders Van Manen. In de oefenrubrieken voor tuigpaard nieuwelingen bracht Lambertus drie paarden uit, maar wist zich niet voor de finale te plaatsen, welke door Anton Epskamp werd gewonnen met zijn Grandioos. De felicitaties zijn voor hem.

Beste nieuweling 2015 Brookfield My Way

« Terug