Magic Victory direct weer op kop

Magic Victory direct weer op kop

28 juni 2015

Op het CH van Dokkum boekte stal Huckiede gisteren weer een aantal mooie successen en keerde met zes overwinningen huiswaarts.

Voor Magic Victory was het zijn eerste optreden dit jaar in Nederland en in handen van Lambertus pakte hij gelijk weer de winst in de ereklasse kleine maat. Zakkend in de achterhand, kon hij zijn hoog en ruim wegzettende voorhand weer optimaal showen en hield daarmee de concurrentie op afstand. Dat deed ook Wentworth Ebony in de ereklasse grote maat. De zwarte hengst excelleerde als nooit te voren met zijn bijzondere hoge grijpende voorhand. In de spannende grote limiet kleine maat reed Lambertus Heartland Rhyme and Reason uiteindelijk naar de tweede plaats, waarbij de hengst zich deftig en actievol showde. In dezelfde limiet werd Anneke deze keer achtste met Brookfield May Way. Met Sunbeam Look at Me behaalde zij nog de vijfde plaats in de ereklasse en in damesklasse werd Anneke tweede met Magic Victory. Look at Me en Noddyvyse Special Edition lijken in het tweespan niet te kloppen, want ook in Dokkum wonnen ze weer. In de eerste tandemrubriek van dit seizoen liepen beide pony’s voor het eerst in deze formatie en liepen als een ervaren eenheid regelrecht naar de overwinning.

Met Elton John in de competitie startte de dag in Dokkum en met de zesde plaats mocht Lambertus net niet mee overrijden. Business haalde weer alles uit de kast en werd beloond met twee eerste prijzen. Een in de ereklasse en een in de damesklasse, waarmee Anneke ook de Gouden Zweep van de gemeente Dantumadeel won. In de strijd om de Zilveren Waag werden Business en Zilver vierde, een plek die Zilver ook behaalde als voorpaard in het tandem met Unaniem van Etienne Raeven.

Ondanks dat het terrein dit jaar niet optimaal was, er moest noodgedwongen eenmalig uitgeweken worden omdat het oude terrein gerenoveerd wordt, had het bestuur er toch een representatief evenement van weten te maken en dat verdiend zeker een pluim.

dubbelslag voor BusinessWentworth Ebony aparteen deftige Heartland Rhyme and ReasonSunbeam Look at Me en Noddyvyse Special Edition ook in tandem aan kop

« Terug