Twee titels in Norg

Twee titels in Norg

29 juli 2015

Op het mooiste en grootste avondconcours van Nederland in Norg was stal Huckriede met het winnen van twee kampioenschappen bijzonder succesvol.

Lambertus won met een geweldige en foutloos showende Business het Nederlands kampioenschap tuigpaarden. De donkere vos ging voor en achter extreem hoog van de grond met een geweldig front en rustig tempo. Hij bleef maar doorgaan en had geen zwakke momenten waardoor de jury niet anders kon dan hem tot kampioen te kronen. De tweede titel werd het vierspan hackney’s gewonnen. Eagle’s Pocket Rocket en Eagle’s Daylight van Mart van Daal en Rachel Kuijpers fungeerden als achterspan en Noddyvyse Special Edition en Magic Look at Me waren de blikvangers voorop. Het viertal wilde goed voorwaarts en liep heel fraai naar de titel. Met Edition en Look at Me werd ook de tweespanrubriek gewonnen.
In het kampioenschap hackney’s gereden door dames waren Anneke en Magic Victory van de familie Van Nispen titel verdedigers, echter ondanks dat Victory een beste wedstrijd liep, kon de titel niet geprolongeerd worden omdat Demi van Nispen met een spectaculair bewegende Magic Eclipse Flash Dance de nieuwe kampioen werd. Proficiat voor de hele familie Van Nispen.
Anneke won wel de ereklasse kleine maat met de weer heel parmantig showende Magic Look at Me. Met Wentworth Ebony in de ereklasse grote maat werd Lambertus tweede. In de limietklassen had stal Huckriede twee debutanten mee. Als eerste kwam de dit jaar ook goedgekeurd kleine maat hengst Noddyvyse Magic Moment in de baan in de limietklasse. Lambertus werd tweede met deze pony die actievol optrad, maar nog wat onwennig was. In de limietklasse grote maat bracht Lambertus Drewslane Duncan van mr. Chicken uit Engeland uit en werd daarin ook tweede.

Naast het succes van Business, die overigens niet in de damesklasse werd gestart, reed Lambertus Eebert op magistrale wijze naar de winst in de grote limietklasse. Wat een kracht en macht straalt die hengst uit! Hij ging achter en voor zo geweldig, maakt zich zo groot, dat geen enkele tegenstander ook maar in de buurt kwam.

Onze felicitaties gaan uit naar de eigenaren en rijders van alle kampioenen in Norg en bedanken Werner Sweens voor het rijden van het vierspan tijdens de huldiging.
Kampioen Business
Eebert klasse apart
Noddyvyse Magic Moment debuteerd met 2e plek

« Terug