Business en hackney troika kampioen in Opmeer.

Business en hackney troika kampioen in Opmeer.

4 augustus 2015

In Opmeer, het mooiste concours van Nederland, werden Anneke en Business gisteren voor de derde keer op rij Nederlands dameskampioen.

Het feit dat Anneke en Business al 3 seizoenen ongeslagen zijn, maakte natuurlijk dat ze ook de grote favoriet voor de titel waren, maar de wedstrijd moet altijd eerst nog wel gelopen worden! De vos van Gerrit Egberink begon direct sterk aan de wedstrijd met zijn zeer hoge voor- en achterbeen gebruik en liet er geen gras overgroeien wie de titel moest winnen. Bergopwaarts lopend en perfect terugkomend in het front brachten Anneke en Business voor het derde jaar op rij deze kampioenstitel. Een geweldig resultaat voor rijdster en paard. In de ereklasse presenteerde Lambertus Business ook met veel machtsvertoon, maar moest nu genoegen nemen met de tweede plaats.

Voor de hackney’s stond het VHN kampioenschap Troika aanspanningen op de rol en Lambertus reed daarin met Magic Look at Me, Noddyvyse Special Edition en Noddyvyse Magic Moment. De drie pony’s hadden nog nooit in deze formatie naast elkaar gelopen en op een paar misse passen na, liep het toch heel goed. Het werd behoorlijk spannend, maar de titel werd gewonnen en dat is er een die nog nooit gewonnen werd.

Magic Moment werd in de limietklasse tweede, een zelfde plaats die de grote maar Drewslane Duncan ook behaalde. In de ereklasse liep de kleine Magic Look at Me de wedstrijd van zijn leven, deftig showend, lichtvoetig bewegend en in een bijzondere mooie houding, kwam Anneke met hem op kop en versloeg daarmee Lambertus met Magic Victory die tweede werd. Beide pony’s in eigendom van de familie Van Nispen. Ook in de rubriek hackney’s gereden door dames waren Anneke en Look at Me de concurrentie de baas. In de sterke ereklasse grote maat werd Lambertus deze keer tweede met Wentworth Ebony van de gebroeders Van Nispen.

Uiteraard weer felicitaties voor de kampioenen van Opmeer: Gerrit Egberink, stal Minkema en stal Blankendaal.

Noddyvyse Special Edition, Noddyvyse Magic Moment en Magic Look at Me kampioen in Troika aanspanning
Anneke en Magic Look at Me 2x op kopDrewslane Duncan

« Terug