Top dag op top concours

Top dag op top concours

6 augustus 2015

Op het schitterende nationale concours hippique van Buitenpost had stal Huckriede een top dag door met zes overwinningen huiswaarts te keren.

Business won met Lambertus heel gedecideerd met veel afdruk en een mooie halshouding de ereklasse en met Anneke de damesklasse.

Met de hackney’s werden vier eerste prijzen gewonnen en de mooiste was zonder meer die van Anneke met Magic Look at Me in de ereklasse kleine maat. Deze door Anneke helemaal zelf opgeleide alleskunner won in Norg en Opmeer al de ereklasse en deed dat in Buitenpost weer. De temperamentvolle bruine pony, in eigendom van de familie Van Nispen, kent geen zwakke momenten in zijn optreden, draaft voor en achter hoog van de grond en beschikt over een zeer aansprekende hoofd en halshouding. Hij moest gisteren vier keer aan de bak en doet dat elke keer weer met zichtbaar veel plezier en maakt nooit één fout. Dat kampioen Magic Victory opnieuw verslagen werd , hij werd tweede, geeft wel aan in welke supervorm Look at Me verkeerd!

In de damesklasse werd Anneke tweede met hem, maar in de tweespanrubriek naast Noddyvyse Special Edition, kwam hij weer op kop. In het tandemkampioenschap liepen de pony’s niet zoals verwacht en werden hierin derde. Ook Wentworth Ebony was in zijn element op de perfecte baan in Buitenpost en won heel duidelijk de ereklasse grote maat. Met Eagle’s Performer won Anneke ook nog een limietklasse. Verder was er een tweede plaats voor Noddyvyse Magic Moment, een vierde voor de grote maat Drewsherne Duncan en twee zesde plaatsen voor Brookfield My Way in de limietklasse en Young riders rubriek met Kevin.

Al met al een topdag op een super goed georganiseerd concours met zowel bij de tuigpaarden als hackney’s een heel goed jurykorps met de heren Van Dijk, van der Vegt, Bakker en Plaisier.

Uiteraard feliciteren wij de kampioenen; stal Eppinga/Bouma, stal de Jong en van der Kooi, stal Sweens/Vos en de stallen Veerman en Van Middelaar.
Business weer de beste in de ereklasse
Ebony best in ereklasse grote maat
tweespan winst voor Noddyvyse Special Edition en Magic Look at Me

« Terug