Vader en zoon kampioen in Drogeham

Vader en zoon kampioen in Drogeham

14 september 2015

Op het uitgestelde Sterrenconcours van Drogeham behaalden Lambertus en Kevin gisteren beide een kampioenschap en dat was een bijzondere en unieke gebeurtenis.

Vanwege de terreingesteldheid en om de zondagsrust in Drogeham niet te verstoren begon het concours pas om 11.00 uur en stonden de kampioenschappen als eerste op het programma en dus kon Lambertus direct aan de bak met de goedgekeurde hengst Eebert in het hengstenkampioenschap. Vorig jaar werd deze titel heel overtuigend gewonnen en ook nu wist Eebert te imponeren met zijn hoge ruime voorbeen gebruik. Het optreden van de zich groot makende voshengst werd door de jury bestempeld als vrij en blij, waarbij hij geheel bergopwaarts loopt en opnieuw tot kampioen werd uitgeroepen. Een prachtig succes, ook voor de eigenaren, de gebroeders Van Manen en Viggon van Beest, als ook de fokker Piet Lelieveld.

Kevin debuteerde op de grote maat hackney hengst Wentworth Ebony in het allereerste kampioenschap voor hackney’s gereden onder het zadel en wist dit overtuigend te winnen. Ebony ging sterk over de benen en maakte daarbij geen fouten, hij marcheerde maar door en won met Kevin de eerste kampioenssjerp in deze discipline. Het derde kampioenschap waaraan stal Huckriede deelnam was dat voor de hackney’s in klavertje-3 aanspanning en dit leverde de reservetitel op met Noddyvyse Special Edition, Noddyvyse Magic Moment en Magic Look at Me. Met Edition en Look at me legde Lambertus ook beslag op de eerste plek in de Sterrenrubriek voor tweespannen en met kersverse kampioen ereklasse Wentworth Ebony werd ook de ereklasse weer gewonnen. Anneke won net als een dag eerder in Luttenberg opnieuw de ereklasse kleine maat en damesklasse met de onvermoeibare Magic Look at Me van de gebroeders Van Nispen. Voor de hackney Young riders stond in Drogeham de competitiefinale op het programma en door als derde te eindigen in de dagwedstrijd won Kevin met Brookfield May Way ook nog het eindklassement van deze competitie, waarmee hij dus een dubbelslag sloeg op dit altijd goed georganiseerde Sterrenconcours.

Business moest ook twee keer aantreden in de Sterrenrubrieken en moest in de ereklasse genoegen nemen met een tweede plaats, terwijl Anneke de vos in de damesklasse wel naar de winst reed.

Een bijzondere en geslaagde dag voor stal Huckriede. Onze felicitaties gaan natuurlijk uit naar alle eigenaren en rijders van de kampioenen en competitiewinnaars.
Eebert opnieuw Nederlands kampioen dekhengsten
Kevin op Wentworth Ebony eerste kampioen hackney's gereden onder het zadel
Anneke en Magic Look at Me blijven de ere- en damesklasse maar domineren

« Terug