JAARVERSLAG 2015

JAARVERSLAG 2015

10 december 2015

Aan het einde van 2015 kan de balans opgemaakt worden van het afgelopen concoursseizoen van stal Huckriede. Ten opzichte van seizoen 2014 is er aan minder wedstrijden deelgenomen omdat stal Huckriede enerzijds minder regionale concoursen heeft bezocht en anderzijds minder tuigpaarden had om uit te brengen.

Stal topper Business was regelmatig de enige die mee ging, maar wel verantwoordelijk was voor de meeste eerste prijzen. De donkere vos won in handen van Lambertus 10 keer de ereklasse en werd 4 keer tweede. In Norg was de vos in supervorm pakte daar zijn eerste nationale ereklasse kampioenschap. Met Anneke werden alle 12 wedstrijden in de damesklasse gewonnen met dus ook de titel weer. Anneke is al 3 jaar ongeslagen met Business in het damesnummer en dat is geweldige prestatie van beide. Totaal won Business 24 oranje linten, want in het begin van het seizoen won hij naast Zilver nog een tweespanrubriek en met Kevin werd op Nationale Tuigpaarden Dag het juniorenkampioenschap gewonnen.

Zilver werd gedurende het seizoen uitgeleend aan Etienne Raeven die de schimmel in het tweespan en tandem reed naast zijn eigen Unaniem en Dijkgraaf. De successen in het span waren best goed met drie overwinningen inclusief het Hippiade kampioenschap.
Lambertus reed dekhengst Eebert van de gebroeders Van Manen en Viggon van Beest ook weer met veel succes en won 7 van de 9 wedstrijden, waaronder de Oregon trofee, de Cambridge Cole bokaal, het dekhengstenkampioenschap en dat van de 6-jarige tuigpaarden. Op de ETD werd de voshengst verder nog gekroond als winnaar van de hengstencompetitie 2015. Totaal behaalde stal Huckriede 37 overwinningen bij de tuigpaarden, want Lambertus won met Fabuleus en Elton John ook nog een wedstrijd. Er waren 10 tweede plekken en 4 derde.

Hackney’s

De hackney’s die Lambertus en Anneke in 2015 uitbrachten waren goed voor 50 overwinningen en 29 tweede plaatsen, 6 derde en 2 vierde. De kleine deftige Magic Look at Me van de gebroeders Van Nispen was in handen van Anneke in het enkelspan alleen al goed voor 14 winstpartijen, 10 in de hoge limiet en ereklasse en 4 in de damesklasse. Daarnaast won hij in het span met de eigen Noddyvyse Special Edition 7 keer en in tandem 3 keer. Edition en Look at Me wonnen tevens de nationale tweespan titel en de tandemcompetitie. Beide pony’s werden ook kampioen in het vierspan met de pony’s van Rachel Kuijpers en pakten met Noddyvyse Magic Moment erbij de eerste Trioka titel voor stal Huckriede.

Na Look at Me was de goedgekeurde zwarte grote maat hengst Wentworth Ebony met 8 keer winst goede tweede. Ebony, ook van de familie Van Nispen, prolongeerde in 2015 3 kampioentitels, op de hengstenkeuring voor de vijfde keer op rij kampioen aan de hand, ook voor de vijfde keer nationaal ereklasse kampioen en kampioen dekhengsten in tuig. Ook in Engeland werd Ebony wederom kampioen. Kevin won met Wentworth Ebony het eerste kampioenschap voor hackney’s gereden onder het zadel.

Multi kampioen Magic Victory werd maar 6 keer in de ereklasse uitgebracht en won 3 keer en werd 3 keer tweede. Met Anneke in de damesklasse waren er 3 starts met 1 overwinning en 2 tweede prijzen. Deze alleskunner werd voor de 8ste keer kampioen van Nederland in de ereklasse kleine maat en dat is een unieke prestatie die waarschijnlijk nooit weer geëvenaard gaat worden. Tijdens de Horse off he Year show in Engeland was Victory door niemand te verslaan en won deze prestigieuze titel met overmacht. Opnieuw succes voor de familie Van Nispen dus.

Verder won Lambertus met Heartland Rhyme and Reason en Noddyvyse Magic Moment één wedstrijd en won Anneke met Brookfield My Way 4 wedstrijden. Zowel Magic Moment en My Way werden in 2015 goedgekeurd op de hackneykeuring. Kevin deed voor het eerst mee in de Young Riders competitie en won deze direct met Brookfield My Way. Hij pakte 2 keer de winst, werd 2 keer tweede, een keer derde en een keer zesde. Met Eagle’s Performer van Rachel Kuijpers won Anneke 4 keer en won tevens de competitie bij regio Zuid met Brookfield My Way die in het seizoen werd verkocht aan Rachel.

Al met al weer een bijzonder succesvol seizoen voor met 13 kampioenstitels voor Lambertus, Anneke en Kevin.

Stal Huckriede wil alle eigenaren van de paarden die zij voor hen mochten uitbrengen in 2015 bedanken voor het in hun gestelde vertrouwen en hopen ook in 2016 op een succesvolle samenwerking.
Tevens bedanken we alle grooms die wekelijks mee op concours gingen en anderen die ons op wat voor manier dan ook hebben geholpen.

Plaatsingen 2015
Tuigpaarden Hackney’s
1e prijs 37 50
2e prijs 10 29
3e prijs 4 6
4e prijs 6 3
Wentworth Ebony goed voor 4 titels in Nederland en 1 in Engeland
Eebert wint 2 kampioenschappen en hengsten competitieMagic Look at Me en Noddyvyse Special Edition

Zilver Hippiade kampioen met Dijkgraaf
MAGIC VICTORY , behoeft geen toelichting!!!

Kevin kampioen met Business

« Terug