Business wint Grote Prijs Luttenberg, Hubert beste nieuweling

Business wint Grote Prijs Luttenberg, Hubert beste nieuweling

17 april 2016

Gisteravond tijdens de 25ste Noordelijke Tuigpaarden Dag te Luttenberg was Business de grote winnaar met winst in de ereklasse , de damesklasse en aan het eind van de avond ook nog de Grote Prijs.

Nieuweling Hubert van Jaap van der Meulen was opnieuw de beste nieuweling. Hij won met Lambertus aan de leidsels eerst zijn groep en in de finale met zes paarden, haalde de bruine hengst nogmaals alles uit de kast. Met een hoge, ruime grijpende voorhand, sterke achterhand en met de hals er hoog op overtuigde hij de jury en pakte de titel "beste nieuweling 2016".

voor Business was het zijn eerste optreden dit seizoen en hij ging door waarmee hij vorig jaar eindigde: winnen. Hoog van de grond gaand in het juiste tempo liet de donkere vos alle concourrentie achter zich in de ereklasse. Ook met Anneke in de damesklasse bleef hij ongeslagen.

Mooi was ook de Show terug in de Tijd waarin rijders van het eerste uur van de jubilerende Noordelijke Tuigpaarden Dag nog eenmaal in de baan kwamen. Roelof Harm Veenstra was een van hen en als fokker van Business reed hij met de vos. Veenstra was het mennen nog niet verleerd en presenteerde Business alsof hij hem nog wekelijks rijdt. Prachtig om te zien.

In de Grote prijs van Luttenberg traden Lambertus en Business nogmaals op en na een spannende finale werd ook hier de winst binnen gehaald met als extra prijs een CV ketel van BFT Technieken.

Kevin deed mee in de jeugsrubriek met de hackney Brookfield May Way en wist deze wedstrijd overtuigende te winnen.

Een dag met veel succes op een voortreffelijk georganiseerde Noordelijke Tuigpaarden Dag.Hubert wint finaleMet CV-Ketel van BFT Technieken uit Nunspeet

« Terug