Buitenseizoen geopend met 3 x oranje

Buitenseizoen geopend met 3 x oranje

27 april 2016

Vandaag was voor stal Huckriede de traditionele seizoensopening van het buitenseizoen in De Bilt. Gelukkig bleef het op deze Koningsdag de hele tijd droog en dat verdiende dit door een enthousiaste groep mensen georganiseerde concours ook.

Het werd een dag met drie overwinningen bij de hackney’s en geen één bij de tuigpaarden. Dat is de afgelopen jaren eigenlijk nooit gebeurd omdat Business drie jaar lang ongeslagen bleef in damesklasse. Vandaag kwam daar een einde aan omdat Anneke de donkere vos tijdens het overrijden niet in zijn ritme kreeg en maar bleef galopperen. Waarschijnlijk zat er iets niet helemaal goed. Jammer, maar dit soort dingen gebeuren en daarom was de vierde plaats terecht. In de ereklasse was Business wel weer overtuigend met zijn hoge krachtige tuigtypische bewegingen, echter het werd een tweede plaats.

Met Ermalya van Gerard Lokhorst werd een zevende plek behaald in de grote limietklasse. Op dit moment worden Finalist en Falco van Albert van Dijk ook door Lambertus uitgebracht en dat leverde voor de schimmel Finalist een vierde plaats op in de kleine limietklasse. Als span werden beide paarden keurig tweede in limietklasse tweespannen.

Bij de hackney’s was er dus wel oranje succes. Anneke won de tussenlimiet met Brookfield May Way van Rachel Kuijpers en wist met Magic Look at Me ook de ereklasse kleine maat te winnen. In de damesrubriek werden ze tweede. Anneke presenteerde Renvyle Bobby’s Boy van F. Fitzpatrick voor het eerst buiten en werd heel goed tweede in lage limietklasse. Met Eagle’s Performer van Rachel Kuijpers werd Anneke ook tweede in hoge limietklasse. Hierin reed Kevin Noddyvyse Star Step naar plek vier. Het span Eagle’s Daylight en Eagle’s Pocket Rocket zijn nu van stal Huckriede en Lambertus won direct de tweespan rubriek.

« Terug