Business weer aan de top

Business weer aan de top

5 mei 2016

Vandaag, 5 mei, Bevrijdingsdag, was stal Huckriede met 13 paarden op het nationale concours hippique van Bennekom. Onder prachtige weersomstandigheden was Business weer helemaal terug en kon tweemaal de ereronde aanvoeren op dit goed georganiseerd concours .

In de ereklasse reed Lambertus de donkere vos, die weer apart van de vloer ging met een hoge grijpende voorhand en sterk achterbeen gebruik. Zonder opzet werd de hals er geweldig opgezet en was winst meer dan terecht. Er werd in Bennekom voor het eerst op de nieuwe manier gejureerd, waarbij 3 juryeden onafhankelijk van elkaar de paarden plaatsen en Business werd unaniem als eerste geplaatst. In de damesklasse waren Anneke en Business een klasse apart en pakten onbedreigd de overwinning.

Met Bommelsteijn’s Hubert van Jaap van de Meulen won Lambertus de wedstrijd voor nieuwelingen. De bruine hengst zette zijn indoor zegereeks dus buiten ook gewoon door en deed dat met veel spektakel. Goed terugkomend in het front maakte Hubert zich groot en ging met hoge ruime zeer tuigtypische bewegingen door de baan. In de kleine limietklasse mocht Lambertus mee overrijden met de schimmel Finalist van Albert van Dijk en werd keurig zesde. Met Falco naast Finalist werd er bij de tweespannen limietklasse een mooie tweede plaats behaald. In de grote limietklasse presenteerde Lambertus Ermalya van Gerard Lokhorst en kwam in deze kwaliteitsvolle rubriek niet verder dan de negende plaats.

Bij de hackney’s won alleen Anneke een oranje lint en wel in de lage limietklasse met de goedgekeurde hackney hengst Renvyle Bobby’s Boy van F. Fitzpatrick. De zwarte pony wordt steeds beter en showde met veel bravour. Met Noddyvyse Star Step werd Kevin heel mooi derde, deze pony loopt heel constant en gaat daarbij goed over de benen. In de hoge limietklasse werden Anneke en Brookfield May Way tweede. Ook in de ereklasse kleine maat en damesklasse werd Anneke twee keer tweede met Sunbeam Look at Me van de gebroeders Van Nispen. In de ereklasse grote maat was er een vijfde prijs voor Renvyle The Real Deal van Fitzpatrick.

Dan stond het Nederlands kampioenschap voor tweespannen hackney’s op het programma en met het goed tegen elkaar oplopende span Eagle’s Daylight en Eagles Pocket Rocket leek de titel binnen handbereik, maar de jury besliste anders en dus werd het de reserve titel.
Winnaar nieuwelingen Bommelsteijn's Hubert

Anneke wint met Renvyle Bobby's BoyKevin rijdt Noddyvyse Star Step naar derde plaats
Falco en Finalist tweede in limietklasse
Eagle's Daylight en Eagle's Pocket Rocket reserve kampioen

« Terug