Top dag in Dokkum bekroond met kampioenschap

Top dag in Dokkum bekroond met kampioenschap

26 juni 2016

Op het groot nationaal concours hippique van Dokkum was stal Huckriede gisteren 25 juni, bijzonder succesvol met 6 overwinningen incluis de nationale tandemtitel voor hackney’s.

De dag begon direct al goed met een overwinning in de nationale tuigpaard competitie van Bommelsteijn’s Hubert. De bruine hengst van stoeterij Bommelsteijn klom en weer lekker in en ging bijzonder hoog van de vloer. Hierna won Lambertus de kleine limiet voor hackney’s kleine maat met een heel best lopende Noddyvyse Magic Moment, die geen moment verzaakte en actievol optrad. Anneke klom met Renvyle Bobby’s Boy tijdens het overrijden van de vijfde naar de derde plek. Beide pony zijn goedgekeurde dekhengsten. In de grote limiet werd Noddyvyse Special Edition fraai tweede en Brookfield May Way derde. In de limietklasse grote werd Lambertus met Drewslane Duncan van Mr. Chicken derde en ook in de ereklasse grote maat werd het brons behaald door een bijzonder sterk bewegende Renvyle the Real Deal van Mr.Fitzpatrick. Anneke won de ereklasse kleine maat met Magic Look at Me van de familie Van Nispen en met Eagle’s Daylight debuteerde ze met een overwinning in damesklasse. Lambertus won de tweespannen met Special Edition en Look at Me en ook in het Nederlands kampioenschap tandems startte hij deze 2 fraaie pony’s. Vanaf het begin van de wedstrijd liep het als de welbekende trein. Keurig rechtgesteld achter elkaar en met veel actie marcheerden beide paarden volgens de jury onbedreigd naar de winst.

In de Grote show van Dokkum om de Bonifatiusbokaal moesten Anneke en Look at Me het opnemen tegen de beste twee uit alle ereklassen en de lekenjury koos voor de kleinste in dit gezelschap. Magic Look at Me.

Bij de tuigpaarden werden nog een aantal aansprekende resultaten behaald. Zo werd Ermalya van Gerard en Dini Lokhorst vijfde in de grote limiet en werd Falco van Albert van Dijk derde in kampioenschap voor 6-jarige tuigpaarden. De veel frontmakende Manno zoon kijkt er geweldig overheen en heeft een prachtig voorkomen. In het span met Finalist werd er gestreden om de Zilveren Waag van Dokkum en het scheelde maar weinig of deze waardevolle prijs was meegegaan naar Usselo omdat dit Engelse span geweldig optrad. Gelijk over de benen en in het front werd het de tweede plaats.
Business was niet mee naar Dokkum, hij was geblesseerd.

Wij feliciteren Udo de Haan, familie Wijbenga, Robbie en Chantal van Dijk en de gebroeders Van Manen met hun kampioenschap


Magic Look at Me wint ereklasse en pakt de Bonifatiusbokaal

Anneke met de bokaal

Noddyvyse Magic Moment wint limietklasse
Hubert pakte weer 10 competitiepuntenderde plek voor Renvyle The Real Deal

Falco derde in kampioenschap

« Terug