Eerste randem kampioenschap gewonnen

Eerste randem kampioenschap gewonnen

5 september 2016

Afgelopen zaterdag, 3 september, was stal Huckriede bijzonder succesvol op het concours hippique van Drogeham. Kevin de Young Riders competitie en Lambertus won de nieuwe hackney randemtitel.

De hackney zijn het hele seizoen al in vorm en dat werd in Drogeham nog maar weer een keer bevestigd met maar liefst zes oranje linten. De eerste werd gewonnen door Anneke in de kleine limietklasse met Renvyle Bobby’s Boy. De zwarte hengst is dit seizoen echt beter geworden en liep ook nu een voortreffelijke koers. Mooi in het front, achter sterk ondertredend en in de voorhand hoog en ruim. De winst was terecht. Lambertus zelf werd tweede met Eagle’s Daylight van Rachel Kuijpers. Hierna was de beurt aan Kevin in de Young Riders finale. Hij won deze laatste wedstrijd overtuigend en daarmee ook de competitie. Hij reed ook met Bobby’s Boy. Sunbeam Look at Me blijft de ereklasse kleine maat domineren en won ook nu weer met Anneke op de wagen. Anneke won later ook de damesklasse met kampioen Brookfield May Way. In de ereklasse grote maat pakte Lambertus de winst met de ook steeds constanter presterende Renvyle The Real Deal.

En dan won Lambertus ook nog het eerste randem kampioenschap voor hackney’s. Op het laatste moment werd besloten om Brookfield May Way achter in te zetten en daarvoor Eagle’s Daylight en voorop natuurlijk de parmantige Look at Me. Hoewel het geen makkelijk te rijden aanspanning is en er niet van te voren geoefend was, liepen de pony’s geweldig. Mooi recht achter elkaar en met veel voorwaarts drang showde het drietal erop los en oogstte veel applaus van het publiek.

Bij de tuigpaarden was er alleen winst voor Anneke met Business in de damesklasse. De vos ging weer ouderwets hoog van de vloer en pakte veel bodem. Hij werd niet in de ereklasse gestart. Met Falco van Albert van Dijk werd Lambertus tweede in de kleine limietklasse. Bij de tweespannen werden Falco en Finalist vierde in een sterk veld.

Anneke had zich met Brookfield May Way en Business ook voor de Grote prijs van Drogeham geplaatst en reed hier de hackney.

Er waren meer kampioenschappen en finales te verrijden in Drogeham en daarom feliciteren wij Jan Jordans met de randemtitel tuigpaarden, Jelmer Chardon met de competitie winst Fries ras en het dekhengstenkampioenschap en Margrietha Algra met haar winst van de Young Riders competitie.

Kevin met Renvyle Bobby's Boy

Anneke met Brookfield May Way

Business wint damesklasse

« Terug