JAARVERSLAG 2016

JAARVERSLAG 2016

13 december 2016

In december is het weer tijd om terug te kijken op het afgelopen tuigpaardenseizoen van stal Huckriede.

We beginnen met de tuigpaarden.
Naast staltopper Business van Gerrit Egberink had Lambertus in 2016 ook weer een span om te rijden. Het was Albert van Dijk, die vanwege gezondheidsproblemen, zijn Engelse span Falco en Finalist bij stal Huckriede stalde en niet zonder succes. Dit nog jonge limietspan won 3 van de 16 wedstrijden, werd 6 x tweede, 5 x derde en 2 x vierde. Ook in het enkelspan deden beide paarden het niet verkeerd. De vos Falco werd in de tussenlimiet dan wel in de sterk bezette grote limietklasse 4 keer tweede, 6 keer derde en 2 keer vierde. Geen overwinning maar toch een super seizoen gelopen. Finalist won de kleine limietklasse 1 keer en werd een keer tweede en derde.

Natuurlijk was Business weer het paard met de meeste overwinningen in 2016. Totaal behaalde de donkere vos 13 overwinningen, 4 in ereklasse en 9 in de damesklasse. De hegemonie van 2015 kon niet geëvenaard worden en in de damesklasse verloren Anneke en Business hun ongeslagen status na 3 seizoenen alleen maar overwinningen. Business kreeg ook te maken met een blessure en kon aan het einde van het seizoen niet volledig meer ingezet worden. Wel werd Anneke voor de vierde keer oprij kampioen met Business op het concours van Buitenpost.

Bijzonder was ook het winnen van de nationale competitie met Bommelsteijn’s Hubert van Jaap van der Meulen. Deze 4-jarige Cizandro zoon won alle wedstrijden waarin hij werd uitgebracht. Het begon met twee indoor overwinningen in Ambt Delden en Luttenberg, waarna hij de nieuwelingen in Bennekom won en daarna ongeslagen de competitie. Het seizoen werd in Luttenberg afgesloten met het kampioenschap voor 4-jarige tuigpaarden. Tien wedstrijden en tien overwinningen!

Naast bovengenoemde paarden bracht Lambertus Eebert (1 x), Ermalya, Eemnes K en Dylano uit. Met Dylano werd het reservekampioenschap voor goedgekeurde dekhengsten behaald op het internationale concours De Wolden.

Totaal werden er 27 overwinningen behaald, 24 tweede prijzen, 14 derde en 7 vierde prijzen.

Hackney’s

De successtory van de hackney’s begon al in maart 2016 op de hengstenkeuring van het Nederlands Hackney Stamboek in Lunteren met 4 goedgekeurde hengsten. De kleine maat pony’s Tivoli Charming Prince (v. Carlos van de Wormink) en Renvyle Bobby’s Boy (v. Baldwins the Bobby Boy) kregen een dek licentie en ook de grote maten Tivoli Ebony (v. Wentworth Ebony) en Renvylle The Real Deal (v. Lamberhurst Artillery) mogen gaan dekken. Mooie successen voor de fokkers en (mede) eigenaren.

Op de groene mat werd het seizoen alleen maar succesvoller met als absoluut hoogtepunt het nationaal kampioenschap ereklasse kleine maat van Magic (Sunbeam) Look at Me van de familie Van Nispen uit Haarlem. Anneke bracht Look at Me in Norg tot grote hoogte en won daarmee zijn eerste nationale titel. Anneke en Look at Me reden 17 ereklasse wedstrijden en wonnen daarvan 13. Een absolute topprestatie.
Totaal wonnen de hackney’s die stal Huckriede uitbracht 69 keer. Naast de 13 winstpartijen van Look at Me won Anneke met Brookfield May Way ook 10 keer en met Renvylle Bobby’s Boy won ze 8 keer de lage limietklasse. Halverwege het seizoen werd Brookfield May Way het nieuwe damespaard van Anneke en dit leverde in Rijs direct de Nederlandse titel op. Lambertus had in Noddyvyse Special Edition een veel winnende pony want deze deftige bruine wist 10 keer te winnen. Samen met Magic Look at Me werden ook nog 6 overwinningen in het tweespan geboekt en 3 keer in het tandem, waaronder de nationale titel. Ook de randemtitel werd door Lambertus gewonnen, nu met Brookfield May Way, Eagle’s Daylight en Magic Look at Me.

Nadat multi kampioen Wentworth Ebony weer terug is gegaan naar zijn vaderland werd Renvylle The Real Deal zijn vervanger. Deze bruin hengst heeft veel wit aan zijn lichaam en is daarmee een opvallende verschijning waarmee Lambertus 3 keer de ereronde aan mocht voeren. The Real Deal heeft veel beweging in huis en had even tijd nodig om al zijn kunnen te laten zien. Een kampioen in spé!

Zoon Kevin debuteerde afgelopen seizoen in de “echte” wedstrijden tussen de grote jongens en deed dat heel verdienstelijk met de bruine pony Noddyvyse Star Step in de lage limietklasse. Hij eindige 3 keer in de top 3 en dat mag gewoon goed genomen worden. Natuurlijk deed hij ook mee in Young Riders competitie en wist deze voor het tweede jaar op rij te winnen. Hij won alle 7 wedstrijden met eerst Brookfield May Way en later met Renvylle Bobby’s Boy.

Al met al werden er met de hackney’s 69 overwinningen geboekt. Waren er 32 tweede prijzen en 26 derde.

Afscheid

Onvergetelijk voor de familie Van Nispen en ons als trainers en rijders was het afscheid van Magic Victory op het grote avondconcours van Norg. ’s Wereld beste hackney pony van de laatste 10 jaar won 36 kampioentitels in Nederland en Engeland. Hij kreeg in Norg het afscheid dat hij verdiende en onder een staande ovatie reed Lambertus Magic Victory nog eenmaal rond en verliet stapvoets de wedstrijdring.


Langs deze weg willen we dan ook alle eigenaren die hun tuigpaarden en hackney’s door ons hebben laten uitbrengen, bedanken voor het vertrouwen dat zij in stal Huckriede hebben gehad en hopen ook volgend jaar weer op een goede samenwerking.

Verder wensen wij onze familie, vrienden, clientèle en bekenden heel fijne feestdagen en een gezond, gelukkig en sportief 2017.

Bommelsteijn's Hubert, ongeslagen competitiewinnaar

eerste kampioenstitel voor Magic Look at Me

Kevin wint Young Riders competitie voor de tweede keer

tandemkampioenen Noddyvyse Special Edition en Magic Look at Me

afscheid van een wereldtopper

« Terug