Seizoen opening met twee overwinningen

Seizoen opening met twee overwinningen

30 maart 2017

Voor stal Huckriede begon het nieuwe tuigpaardenseizoen gisteravond met twee overwinningen op de tuigpaard show avond van Paard en Buitenleven in de evenementenhal van Hardenberg.

De rubriek voor hackney’s kleine maat werd gewonnen door Anneke met de foutloos optredende Brookfield May Way. De bruine hengst is alweer vroeg in vorm en ging zuiver vierkant rond met zowel in de voor- als achterhand veel actie. Met tevens een mooi hoofd en hals houding is het plaatsje compleet. Kevin reed Renvyle Bobby’s Boy naar de derde plaats.

Verrassend goed was de presentatie van Lambertus in de openklasse met de Friese hengst Uldrik van de heer Both uit Voorthuizen. Zeer verheven in het front klom Uldrik er geweldig in en zette de voorbenen hoog en ruim weg. Iets wat men maar weinig een tuigpaard Fries ras ziet! De winst in deze rubriek was dan ook even verrassend als terecht.

In de oefenrubriek voor tuigpaard nieuwelingen reed Lambertus de bruine Wentworth Ebony nakomeling ECW It’s Me van Alfons Engbers voor en ook dit optreden baarde opzien. It’s Me showde met veel allure waarbij hij veel ruimte in de voorhand ontwikkelde en ook veel oprichting vertoonde. De prestatie was rondom goed en dit leverde een tweede plek op, waar de eerste ook had gekund. Met dit optreden is It’s Me zeker een belofte voor de toekomst.

Anneke met Brookfield May Way

Nieuweling ECW It's Me van Alfons Engbers

« Terug