Zeven keer winst op Twentse Tuigpaarden Dag

Zeven keer winst op Twentse Tuigpaarden Dag

9 april 2017

In manege De Hoffmeijer van Ambt Delden was gisteren de jaarlijkse Twentse Tuigpaarden Dag. Stal Huckriede boekte daar 7 overwinningen met de tuigpaarden en hackney’s.

Het gaat in Ambt Delden voornamelijk om de nieuwelingen tuigpaarden en hackney’s en voor van beide had stal Huckriede een paar ijzers in het vuur. Bij de tuigpaarden is de bruine It’s Me van Alfons Engbers een groot talent en Lambertus won de eerste groep nieuwelingen dan ook moeiteloos en plaatste zich voor de finale later op de avond. It’s Me is gefokt door Gerard Lokhorst uit de elite sportmerrie Trudalya en heeft Wentworth Ebony als vader. Hij showt zich met veel afdruk, gaat bijzonder ruim in de voorhand en zet de hals er mooi op. Daarbij raakt hij nooit uit balans, waardoor zijn optreden heel constant is. In de finale bleef It’s Me de gehele wedstrijd sterk bewegen en maakte zo goed als geen fouten, waardoor de winst zeker leek. Toch werd het de toch wel teleurstellende tweede plaats.

Met de vos Icare (v. Unieko) plaatste Lambertus zich niet voor de finale, maar wist wel een goede verrichting te geven waardoor het een tweede plaats werd in één van de voorrondes. Bommelsteyn’s Hubert van Jaap van der Meulen ging door waarmee hij vorig seizoen geëindigd was en dat is winnnen! Met Lambertus won hij de lage limietklasse. Business was ook alweer goed in vorm en wist de ereklasse te winnen.

Bij de hackney’s nieuwelingen plaatste Anneke zich met Brookfield Olympic’s Dreams gemakkelijk voor de finale. De kleine pony is een drafmachientje met veel actie en ruimte in de voorhand. Lambertus reed Noddyvyse Ring Master in de voorronde en werd keurig tweede maar niet genoeg voor de finale. Ook hier een finale met vier waarin Anneke haar pony bijzonder sterk voorstelde en geen misse pas maakte. Toch werd ook zij teleurstellend tweede. Maar met Renvyle Bobby’s Boy won Anneke wel de limietklasse en met Sunbeam Look at Me overtuigend de ere – en damesklasse. Kevin werd met Noddyvyse Star Step vierde in de lage limietklasse. De grote maat Renvyle The Real Deal liet zich heel zien in een showrubriek.

ECW It's Me tweede in finale

Brookfield Olympic's Dreams ook tweede

Look at Me twee kee rop kop

Bommelsteyn's Hubert blijft winnen

« Terug