Icara, It’s Me en Imondro in finale

Icara, It’s Me en Imondro in finale

23 april 2017

Op een weer prachtig georganiseerde Noordelijke Tuigpaarden Dag gisteren in Luttenberg, was stal Hucriede met twee paarden in de finale zeer succesvol. Ook de door ons getrainde Imondro plaatste zich voor de finale.

Als eerste reed Lambertus het 4-jarige vosje Icara (Unieko x Koblenz) naar de finale voor de merries. Icara beweegt gemakkelijk en doet met veel afdruk. Achter treedt ze krachtig en met veel buiging onder en ontwikkeld in voorhand veel knieactie en zweefmoment. Het aansprekende hoofd op de mooi gelijnde hals maakt haar een zeer tuigtypisch paard. Ze won haar voorronde overtuigend en werd in de finale vierde achter een drietal hele beste merries.

ECW It’s Me (Wentworth Ebony x Milano) van eigenaar Alfons Engbers had indoor al een paar keer sterk opgetreden en was nu wellicht nog beter dan een paar weken geleden. Dat de actievol bewegende bruine zijn groep niet won riep hier en daar wel vraagtekens op, maar hij werd als tweede wel uitgenodigd voor de finale voor hengsten en ruinen. Ook de door ons getrainde Imondro (Cizandro x Jonker) van de heer Engbers werd door hemzelf naar de finale gereden. In deze finale werd Imondro uiteindelijk zesde en plaatste de jury de met veel houding en beweging acterende It’s Me op een teleurstellende vijfde plaats.

Overigens is de heer Engbers de nieuwe sponsor van Stal Huckriede, vandaar het voorvoegsel ECW voor It’t Me en Business. In een apart item zal de heer Engbers en zijn bedrijf nader voorgesteld worden.

Kevin werd met Renvyle Bobby’s Boy tweede in de showrubriek voor hackney’s.

Icara plaatst zich voor finale merries

Imondro met onze sponsor Alfons Engbers

Kevin met Renvyle Bobby's Boy

« Terug