Alleen maar oranje in Hellendoorn

Alleen maar oranje in Hellendoorn

29 juli 2017

Op het prachtige concours van Hellendoorn werden alle rubrieken waaraan werd meegedaan gewonnen en dat leverde niet alleen zes oranje linten op maar het kampioenschap van ECW Imondro bij de 4-jarige tuigpaarden.

De bruine ruin van Alfons Engbers klapte er vanaf binnenkomst gelijk op en verzaakte gedurende de wedstrijd geen moment. Met een hoge en ruim grijpende voorhand en sterk onder tredende achterhand werd de concurrentie van een drietal KWPN goedgekeurde dekhengsten op afstand gehouden. Lambertus reed Imondro heel gemakkelijk, in het juiste tempo en keurig recht gesteld naar de titel. Voor de jury was er ook maar één kampioen en dat was ECW Imondro!

Ook Bommelsteyn’s Hubert was in handen van Lambertus een klasse apart en won overtuigend de sterke grote limietklasse. Zo’n mooi front en zo sterk en vierkant over de benen gaand, benaderd deze hengst van Jaap van der Meulen het prototype van het moderne tuigpaard!

In de hackney rubrieken pakte Lambertus als eerste de winst in limietklasse met een ontketende Noddyvyse Magic Moment van de gebroeders Rast. De bruine ponyhengst maakte elke pas bijzonder mooi af en ging daarbij hoog en ruim van de vloer in ook een hele mooie stelling. En toen was Kevin aan de beurt in de grote limietklasse met Noddyvyse Star Step. Zonder ook maar één fout te maken en heel constant bewegend won hij deze zware limietklasse. Hierna reed Anneke Brookfield Olympic Dreams naar de overwinning in de competitiewedstrijd. Heel gemakkelijk lopend en met het halsje er perfect op kon haar de winst niet ontgaan. In de ereklasse grote maat werd door Lambertus het laatste en zesde oranje lint gewonnen met Renvyle The Real Deal, die weer actievol en ruim door de baan marcheerde.

Wij feliciteren eigenaar Alfons Engbers met dit kampioenschap en ook de overige kampioenen worden gefeliciteerd.
Hubert, een klasse apart
Noddyvyse Magic MomentKevin wint met Noddyvyse Star StepRenvyle The Real Deal

« Terug