5 keer op kop in Buitenpost

5 keer op kop in Buitenpost

3 augustus 2017

Afgelopen woensdag was het prachtige concours van Buitenpost en natuurlijk was stal Huckriede daarbij en mocht 5 keer een ereronde aanvoeren.

Belangrijkste wedstrijd was het Nederlands kampioenschap ereklasse hackney’s kleine maat, waarin Anneke en Sunbeam Look at Me titelverdedigers waren en ook nu weer fel meestreden om de titel. Look at Me was in topvorm en werd na de eerste omloop als eerste binnen geroepen waarna hij in de stand show nogmaals een topprestatie op de mat legde. Hij ging extra van de grond en was heel mooi in hoofd en hals houding. Na de stand show was de jury er nog niet uit en lieten de beste twee, waaronder Look at Me nogmaals afrijden voor de wedstrijd. Het was spannend maar Anneke moest uiteindelijk toch haar titel inleveren en werd een zeer sterke reservekampioen.

Onze felicitaties zijn voor de Els d’Achard van Ebnschut met Here I Am.

In de overige rubrieken waren de resultaten ook goed te noemen. Anneke won met Brookfield May Way de damesklasseen werd met Renvyle Bobby’s Boy derde in de limietklasse. Lambertus werd hierin tweede met Noddyvyse Magic Moment. Ook met Renvyle The Real Deal behaalde Lambertus een tweede prijs in de ereklasse grote maat. Het tandem Look at Me en Noddyvyse Special Edition werd derde.

Bij de Young Riders won Tom Folmer zijn derde wedstrijd met Renvyle Bobby’s Boy.

Bij de tuigpaarden namen Anneke en ECW Imondro van Alfons Engbers revanche voor het verloren dameskampioenschap in Norg en wonnen nu overtuigend de damesklasse en kreeg ook nog de extra prijs voor het schoonste geheel. Een prachtige mand met etenswaren was de prijs. Ook Business is helemaal terug en daar is iedereen blij van. De expressief bewegende vos ging fantastisch rond in Buitenpost, met een hoog en ruim voorbeen gebruik en sterk achterhand. Het werd een tweede plaats waar oranje ook had gekund.

Er werd via de tablet gejureerd en het bleek dat jurylid Albert van Dijk Business als winnaar zag. Hieruit blijkt maar weer dat we deskundige en uit de praktijk komende juryleden nodig zijn in onze sport en terug moeten naar het oude systeem van jureren! Dat ECW It’s Me ook steeds beter wordt, bleek in de competitie eenspannen. Hij won deze wedstrijd.

Het talent van Kevin komt ook steeds meer bovendrijven, nu won hij zittend achter Bommelsteyn’s Hubert van Jaap van der Meulen de Young Riders wedstrijd. Hij heeft nu al met drie verschillende paarden gewonnen!
Hubert was in de grote limietklasse ook top en werd tweede. Voor Imondro en Hubert was er nog een derde plaats bij de tweespannen ereklasse.

Ook de andere kampioenen krijgen onze felicitaties.
Business weer helemaal terugrevanche voor Anneke en ECW Imondro

« Terug