Business en Uldrik 457 reserve kampioenen in Drogeham

Business en Uldrik 457 reserve kampioenen in Drogeham

4 september 2017

Zaterdag 2 september jl. was het prachtige concours hippique van Drogeham het decor voor twee grote kampioenschappen waarin Lambertus beide keren het reservekampioenschap behaalde.

Als eerste moest Lambertus aantreden in het kampioenschap dekhengsten Fries ras waarin hij Uldrik 457 van Aad Both uit Voorthuizen presenteerde. De zwarte hengst liep voor het eerst voor een zware sjees, maar het deed hem niets. Hij klom er meer dan geweldig in en maakte zich bijzonder groot. Met de hals er hoof en fier op ging de hengst voor en achter hoog van de grond. Het werd een spannende finale waarin Lambertus en Uldrik het opnamen tegen Jelmer Chardon met Eise 489. Uldrik bleef er voor gaan en walste door de baan en leverde uiteindelijk net niet het kampioenschap op. Het was een bijzondere close finish !

Met Business kwam Lambertus uit in het ereklasse kampioenschap en ook Business was in grote vorm. De donkere vos ging geweldig hoog en ruim in de voorhand en trad achter met veel kracht onder de massa. Na een voorlopige derde plaats klom hij in de finale op naar de tweede plaats en werd reserve kampioen.

Maar er werden ook een aantal eerste plaatsen behaald. In de lage limietklasse was de heel expressief bewegende ECW Imondro van Alfons Engbers een grootse winnaar. En in de damesklasse waren Anneke en Business de onbetwiste winnaars. Ook nu was de hoge grijpende voorhand van Business heel opvallend. In de grote limietklasse reed Lambertus Bommelstyn’s Hubert van Jaap van der Meulen naar de derde plaats.

Kevin reed met de bruine hengst de finale van de Young Riders competitie en werd derde in de dag wedstrijd ,maar won wel het overall klassement. Hierover mee in een apart item.

Met de hackney’s werden ook drie overwinningen behaald. Anneke won twee keer en deed dat als eerste met de deftige en foutloos acterende Brookfield Olympic Dreams in de lage limietklasse. Met Sunbeam Look at Me won ze ook de ereklasse kleine maat. In de damesklasse werd een tweede plek behaald met Brookfield May Way. Lambertus werd derde met Noddyvyse Magic Moment in de lage limietklasse en won de tweespanrubriek met Noddyvyse Special Edition en Sunbeam Look at Me.

Bijzonder was het winnen van de Young Riders competitie door Tom Folmer met Renvyle Bobby’s Boy. Alle wedstrijden werden winnend afgesloten en daar mag Tom best trots op zijn. Ook hierover meer in een apart item.

Onze felicitaties gaan naar alle kampioen en competitie winnaars en met name naar Henk Hammers, Harry van MIddelaar, Kevin en Tom en Jaap van der Meulen en Nienke Schrale.

Business ook reserve kampioen

Anneke wint lage limietklasse met Brookfield Olympic DreamsHubert 3e in hoge limietklasse
ECW Imondro wint lage limietklasseereklasse kleine maat gewonnen door Sunbeam Look at Me

« Terug