Bommelsteyn’s Hubert weer kampioen en ECW It’s Me competitiewinn

Bommelsteyn’s Hubert weer kampioen en ECW It’s Me competitiewinn

18 september 2017

In Hoogland werd Bommelsteyn’s Hubert afgelopen zaterdag kampioen van de 5-jarige tuigpaarden.

Vorig jaar pakte de bruine hengst ook al de titel bij de 4-jarige tuigpaarden en dit jaar liet hij er weer geen gras over groeien wie er kampioen moest worden. Lambertus had Hubert, welke in eigendom is van Jaap van der Meulen uit Broek, geweldig in vorm en werd met zijn pronkende front en hoge actie overtuigend kampioen. Zowel in de voorhand als achterhand ontwikkeld Hubert veel kracht en zet de voorbenen hoog en ver weg. Met het winnen van deze titel en de overwinningen die dit seizoen zijn behaald, blijft Hubert de meest winnende nakomeling van Cizandro.

Met ECW It’s Me won Lambertus ook de nationale eenspan competitie. In de finale wedstrijd liet de bruine hengst zich heel goed zien, maar mocht niet mee overrijden voor de eerste plaats en werd derde. It’s Me heeft de zwarte hackney hengst Wentworth Ebony als vader en moeder is de elite sportmerrie Trudalya (v. Milano) van Gerard en Dinie Lokhorst. It’s Me is in eigendom van onze sponsor Alfons Engbers uit Vasse.
Aan de competitie deden dit jaar ook een groot aantal KWPN goedgekeurde hengsten mee en om dan de competitie weten te winnen geeft wel aan hoe It’s Me is! Hij loopt goed bergop en maakt zich daarbij heel deftig. Zet de voorbenen hoog en voldoende ruim weg en treedt achter ook voldoende onder.

OOk ECW Imondro (v. Cizandro) van Alfons Engbers wist een competitie te winnen en wel die van regio Midden.

Samen met Bommelsteyn's Hubert won Imondro ook de nationale 2-span competitie. De huldiging van Imondro en Hubert zou in Luttenberg plaats vinden, maar dit conocurs werd afgelast.

Mooie resultaat voor de fokkers en natuurlijk eigenaren Van der Meulen en Engbers. Gefeliciteerd.
ECW It's Me wint nationale competitie

« Terug