JAARVERSLAG 2017

JAARVERSLAG 2017

21 december 2017

Nu het jaar 2017 bijna afgelopen is, is het tijd voor een terugblik op het aangespannen tuigpaarden en hackney seizoen van stal Huckriede.

De 5 tuigpaarden die afgelopen jaar door Lambertus en Anneke zijn uitgebracht wisten totaal 30 keer te winnen, werden 19 keer tweede en 8 keer derde. Geen van de paarden eindigde lager dan een vijfde plaats.
Cizandro zoon Bommelsteyn’s Hubert haalde de meeste overwinningen en was verantwoordelijk voor 13 oranje linten. De 5-jarige bruine hengst behaald er 9 in het enkelspan, 2 in het span met zijn halfbroer ECW Imondro en 2 met Kevin bij de Young riders. Tevens werd hij in Hoogland kampioen van Nederland bij zijn leeftijdsgenoten. Kevin won de competitie voor Young Riders en pakte op de Nationale Tuigpaarden Dag de allereerste Future Cup. Bommelsteyn’s Hubert is in eigendom van Jaap van der Meulen uit Broek en zal 6 januari 2018 nogmaals worden voorgesteld aan de hengstenkeuringscommissie op de KWPN hengstenkeuring.

ECW Imondro is van onze sponsor Alfons Engbers, die ook zelf met de bruine zoon van Cizandro heeft gereden. Lambertus reed hem in de competitie van regio Midden en bracht hem nationaal in de kleine limiet uit. Daarnaast was hij met Anneke de openbaring in de damesklasse. Door blessureleed van staltopper Business werd Imondro geprobeerd en dat ging geweldig. Direct de eerste wedstrijd in Dokkum werd overtuigend gewonnen en in het kampioenschap werd de reservetitel behaald. Met beide spanoverwinningen erbij won Imondro ook 13 keer. 8 keer in het enkelspan, 2 keer met Anneke en nog 1 keer met Kevin bij de Young riders. Lambertus werd competitiewinnaar met hem bij Midden en pakte in Hellendoorn overtuigend het kampioenschap voor 4-jarige tuigpaarden. Samen met Bommesteyn’s Hubert werd Imondro tweede in de nationale 2-spancompetitie.

Business werd al even genoemd en heeft geen volledig seizoen kunnen lopen vanwege een blessure. In de 9 ereklasse wedstrijden die hij wel liep werd hij 1 keer eerste en 5 keer tweede. In het kampioenschap werd hij ook tweede. Anneke startte de vos 4 keer en won 3 wedstrijden. De ene keer dat ze tweede werd, kwam doordat er een ijzer werd verloren.

Dan was er ook nog ECW’s It’s Me van Alfons Engbers. Deze bruine hengst liep in de nationale competitie naar 2 overwinningen en met nog 5 tweede plekken won hij met Lambertus de nationale competitie. Een prestatie van formaat, aangezien er dit jaar ook een aantal goedgekeurde KWPN tuigpaard hengsten meededen. Een prachtig resultaat voor de eigenaar en zijn fokkers Gerard en Dinie Lokhorst.

Tijdens de eerste indoor concoursen werd nog de Unieko dochter Icare uitgebracht, die later bij stal Scherphof succesvol was.

Hackney’s

Met hackney’s werden maar liefst 51 overwinningen geboekt. 24 keer tweede en 8 keer derde.
Met 10 keer winst was de kleine Brookfield Olympic Dreams (v. Aghaberg Brookfield) verre weg meest winnende pony in het enkelspan. Anneke bracht haar 11 keer uit en verloor dus maar 1 keer! Toen werden ze tweede. Ze wonnen un passant ook nog de competitie nieuwelingen bij regio Noord. Olympic Dreams is een zeer talentvolle hackney en gaat in de toekomst nog veel winnen!

Magic Look at Me (v. Sunbeam Star Step) is van de familie Van Nispen en liep net als in 2016 weer een heel best seizoen. Hij won de ereklasse kleine maat 5 keer en werd 8 keer tweede. Een lagere klassering werd er niet behaald. Anneke startte hem ook 1 keer in de damesklasse en won die ook. In het tweespan met Noddyvyse Special Edition (v. Sunbeam Something Special) won Look Me 5 keer en in tandem wonnen ze nog 3 keer. Als een echte eenheid werden beide bruine pony’s tevens Nederlands kampioen 2-spannen en tandem.

De goedgekeurde hengst Brookfield May Way (v. Aghaberg Brookfield) kende met 7 overwinningen ook een goed seizoen. Anneke won de limietklasse 2 keer en de damesklasse 5 keer. Ze eindigden nooit lager dan de 3e plaats. Deze hengst is van Rachel Kuijpers.

Lambertus mocht met Noddyvyse Magic Moment (v. Heartland Propet) van de gebroeders Rast, 4 keer de ereronde aanvoeren, werd 2 keer tweede, 1 keer derde en weer 2 keer vierde. Deze bruine goedgekeurde hengst werd gedurende het seizoen steeds beter.

Renvyle Bobby’s Boy (v. Baldwin the Bobby pony) van F. Fitzpatrack is ook weer zo’n talenvolle hackney hengst en won 8 wedstrijden. 5 keer deed Tom Folmer dat met de zwarte pony bij de Young riders. Tom debuteerde dit jaar als hackney rijders en blijkt veel talent te hebben en won overtuigend de competitie voor Young Riders. De overige 3 overwinningen werden door Anneke behaald.

Kevin bracht dit jaar Noddyvyse Star Step (v. Sunbeam Star Step) uit en wist 1 keer te winnen met deze fraaie bruine pony.
Lambertus bracht Eclipse Soultrain (v. Elcipse Moviestar) van Jos Mom 1 keer uit en won ook gelijk zijn wedstrijd.

Met de goedgekeurde grote maat hengst Renvyle the Real Deal (v. Lamberhurst Artillery) van F. Fitzpatrick wist Lambertus 5 keer de ereklasse te winnen en werd even zo vaak tweede.

Fries ras

Lambertus nam ook weer plaats op de Friese sjees en werd in het nationaal kampioenschap voor dekhengsten reservekampioen met Uldrik 457 (v.Dries) van Aad Both. Begin 2017 reed Lambertus de met veel manen behangen hengst tijdens indoor Hardenberg wel naar de overwinning.
ECW's Imondro

Noddyvyse Special Edition en Magic Look at Me

Bommelsteyn's Hubert
Renvyle Bobby's Boy

ECW's It's Me
Magic Look at Me
BusinessNoddyvyse Magic Moment

« Terug