Noddyvyse Here I Am kampioen op hengstenkeuring

Noddyvyse Here I Am kampioen op hengstenkeuring

17 maart 2018

Er werden mooie resultaten behaald vandaag op de hengstenkeuring van het Nederlands Hackney Stamboek in Lunteren. De 5-jarige Noddyvyse Here I Am werd goedgekeurd en tevens kampioen van de nieuwe jaargang hackney pony’s.

Het jury commentaar loog er niet om:” een voorbeeld hackney zoals we graag willen zien. Een hengst met uitstraling die super beweegt en veel front heeft. Hij heeft hardheid in de benen, een sterk middenstuk waardoor hij achter kracht kan ontwikkelen en laat veel actie zien.” Dat klopt allemaal! Deze bruine door C. Vyse uit Engeland gefokte nakomeling van Heartand Propet uit een Conviction’s Beauty moeder klom er telkens weer geweldig hoog in en was absoluut de beste vandaag.

Maar er was meer succes want ook de door stal Huckriede zelf gefokte 4-jarige Ardingly’s Hot Chocolate (Eclipse Hurricane x Sunbeam Vindicator werd goedgekeurd en liet in beweging ook veel actie zien.

Bij de grote maat kreeg stal Huckriede Renvyle Captain Kelly van F. Fitzpatrick uit Engeland goedgekeurd. Deze 7-jarige bruine hengst is het evenbeeld van zijn vader Renvyle The Real Deal maar dan wel net even chiquer. Hij kwam goed op het achterbeen, zette de hals er mooi op en beschikt ook over een sterk middenstuk. Een actievolle hengst met veel potentie.

Bij de oudere hengsten behaalde de grote maat Tivoli Ebony, 5 jaar, van Wentworth Ebony een 1e premie en werd derde in zijn groep. Ook Renvyle The Real Deal pakte een 1e premie en werd uitgenodigd voor de kampioenskeuring. In de groep 7 t/m 10-jarige goedgekeurde hengsten kleine maat werd Renvyle Bobby’s Boy van Fitzpatrick op kop geplaatst na en geweldig actievolle presentatie. Deze zwarte 7-jarige nakomeling van Baldwin’s The Bobby Pony mocht natuurlijk naar de kampioenskeuring en werd uiteindelijk reserve kampioen.
In deze leeftijdsgroep werd Brookfield May Way (Aghaderg Brookfield x Brookfield Showtime) keurig derde en werd Noddyvyse Magic Moment (Heartland Propet x Hurstwood Consort) van de gebroeders Rast met een zesde plaats karig bedeeld. De 8-jarige bruine hengst liep super over de benen maar werd afgestraft op de achterhand! Wel kregen alle drie de hengsten een 1e premie.

Al met al een goeie dag voor stal Huckriede.

Ardingly's Hot Chocolate ook goedgekeurd

Renvyle Captain Kelly goedgekeurd
Renvyle Bobby's Boy reserve kampioen

Renvyle The Real Deal uitgenodigd voor kampioenskeuring
Tivoli Ebony pakt een 1e premie

Derde in de groep en een 1e premie voor Brookfield May Way

Noddyvyse Magic Moment wel een 1e premie

« Terug