Hubert, de Rising Star op Twentse Tuigpaarden Dag

Hubert,  de Rising Star op Twentse Tuigpaarden Dag

9 april 2018

Op zaterdag 7 april was in Ambt Delden de Twentse Tuigpaarden Dag en dit werd en succesvol avondje voor stal Huckriede.

Bommelsteyn’s Hubert (v. Cizandro) was de smaakmaker van de avond. In de hoge limietklasse liet Lambertus de goedgekeurde hengst van Jaap van der Meulen, werkelijk groots showen.
Hubert had er duidelijk zin in en maakte zich geweldig groot met zijn rijke front en ging daarbij ongekend hoog en ruim van de grond.

De jury was ook dermate overtuigd dat het zinloos was om Hubert mee te laten overrijden, hij was de onbetwiste winnaar terwijl er voor plaats twee nog moest worden overgereden.

Dat een paard zo ver boven de rest uitsteekt en niet hoeft over te rijden gebeurd niet heel vaak meer in de hedendaagse tuigpaarden sport. In de jaren 70 mocht Edeling regelmatig blijven staan vanwege zijn bijzondere prestaties. Dit geeft wel aan hoe goed Hubert was in Ambt Delden!

Door zijn overwinning plaatste hij zich voor de finale wedstrijd met alle de beste twee paarden uit drie limietklassen. Dat Hubert deze zogenaamde Rising Star finale ook won zal niemand verbazen.

Ook onze sponsor Alfons Engbers had zich met ECW Imondro (v. Cizandro) voor de finale geplaatst en werd heel keurig en verdiend derde.

Anneke Huckriede was bijzonder succesvol met de hackney’s . Zij won alle drie rubriek en waarin ze aan de start kwam. In de limietklasse was ze met de zwarte Renvyle Bobby’s Boy (v. Baldwins the Bobby Pony) een klasse apart. Met veel afdruk, ruimte in de voorhand en prachtige front kwam de overwinning nooit in gevaar. Lambertus zelf werd tweede met Noddyvyse Magic Moment (v. Heartland Prophet) van de gebroeders Rast.

In de ereklasse kleine maat reed Anneke Sunbeam Look at Me (v. Sunbeam Star Step) naar de overwinning en ook in de damesklasse was ze de beste met Brookfield May Way (v. Aghaderg Brookfield).
Lambertus won de ereklasse grote maat nog met Renvyle The Real Deal (v. Lamberhurst Artillery).

Anneke met Renvyle Bobby's Boy
Brookfield May Way

« Terug