4 x oranje op Koningsdag in De Bilt

4 x oranje op Koningsdag in De Bilt

27 april 2018

Vrijdag 27 april was de opening van het buitenseizoen en dat is traditioneel in De Bilt waar het oranje concours wordt gehouden. Met 4 overwinningen was stal Huckriede behoorlijk succesvol.

De hackney pony’s waren goed voor 3 overwinningen waarbij Lambertus de eerste pakte in de nieuwelingen competitie met de goedgekeurde hengst Noddyvyse I am Here (v. Heartland Propet). Deze kampioen van de hengstenkeuring was ook voor de concourswagen een plaatje! Hij toonde veel ruimte in voorhand en trad achter sterk onder. De hals houding en front is bijzonder fraai en daarbij maakte de hengst geen fouten.

In de hoge limietklasse was er voor Lambertus een tweede plaats met Noddyvyse Magic Moment (v. Heartland Propet) van de gebroeders Rast. Anneke werd hier derde met Brookfield May Way (v. Aghaderg Brookfield). Met grote maat Renvyle The Real Deal werd Lambertus derde in de openklasse.

Met de lichtvoetig bewegende Sunbeam Look at Me won Anneke heel overtuigend de ereklasse kleine maat. Met nieuwe aankoop Conviction’s Black Nobility werd Lambertus keurig vierde. In de damesklasse pakte Anneke haar tweede oranje lint en wel met de zuiver vierkant bewegende Renvyle Bobby’s Boy.

Bij de tuigpaarden was Lambertus met ECW Imondro van Alfons Engbers de beste in de tussen limietklasse. Met veel schoudervrijheid zette de bruine de voorbenen hoog en ver weg en hield drie gerenommeerde KWPN goedgekeurde hengsten achter zich. Bommelsteyn’s Hubert van Jaap van der Meulen werd tweede in de hoge limietklasse waarin louter top paarden meededen.

ECW Business kwam voor het eerst sinds lange tijd weer in actie en liep met Anneke in de damesklasse een geweldige wedstrijd. Na een voorlopige vijfde plek wist Anneke toch nog op te klimmen naar de derde plek.

Al met al een mooie opening van het nieuwe seizoen.
Business derde in damesklasse
ECW Imondro wint tussen limietklasse

« Terug