Top dag in Doornspijk met zeven keer oranje

Top dag in Doornspijk met zeven keer oranje

12 mei 2018

Op het goed georganiseerde tuigpaardenconcours van Doornspijk had stal Huckriede vandaag een top dag. Er werden maar liefst zeven overwinningen geboekt: vijf met de hackney’s en twee met Bommelsteyn’s Hubert.

Lambertus vocht met Hubert in de grote limietklasse een tweestrijd uit met Dylano en wist die winnend af te sluiten. De bruine hengst showde zich met weer een geweldig mooi front en ging voor en achter hoog van de vloer met tevens veel ruimte in de voorhand. Keer op keer maakt Hubert zich groot en straalt daardoor veel macht uit. In de damesklasse reed Anneke de goedgekeurde hengst van Jaap van der Meulen naar de overwinning en dat was de tweede in drie dagen.
ECW Imondro kwam in de sterke lage limietklasse tot de derde prijs.

De hackney’s zijn allemaal in topvorm en winnen veel. In de competitie reed Lambertus Noddyvyse I am Here naar de koppositie en pakte wederom 10 punten. Deze bruine hengst heel veel uitstraling en zet de hals er bovenop.
Met Noddyvyse Magic Moment versloeg Lambertus vandaag Anneke die op de tweede plaats eindigde met Renvyle Bobby’s Boy. Twee pony’s, goedgekeurde hengsten, die over veel vermogen beschikken en actievol door de baan gaan.
In de damesklasse kwamen Anneke en Bobby wel op kop.

De ereklasse kleine maat leverde winst op voor de 9-jarige Conviction’s Black Nobility. Lambertus weet alles uit de zwarte hengst halen die met een ver wegzettend voorbeen gebruik en hele krachtige achterhand elke keer weer weet te imponeren.

Ook de ereklasse grote maat werd een prooi voor Lambertus, hij reed Renvyle The Real Deal naar het oranje lint.

« Terug