Schitterende dag in Dokkum

Schitterende dag in Dokkum

25 juni 2018

Het was afgelopen zaterdag 23 juni vroeg op staan om op tijd aanwezig te zijn op het concours van Dokkum. Maar het was het meer dan waard want stal Huckriede ging met 7 overwinningen naar huis.

De organisatie van CH Dokkum weet jaar in jaar uit een aantrekkelijk programma in elkaar te draaien en dat gold ook weer voor de editie van 2018. Het terrein ligt er altijd schitterend bij en dus komt stal Huckriede graag naar Dokkum. Als de resultaten daarbij ook nog goed zijn is het genieten!

De hackney’s blijven het goed doen en dat leverde maar liefst 5 keer de kopplaats op. Hoewel het in de sterk bezette limietklasse even mis leek te gaan omdat het tabletsysteem niet werkte, kwam het toch nog goed en won Lambertus de wedstrijd met Noddyvyse Magic Moment van de gebroeders Rast. Het succes werd compleet met Anneke en Brookfield Olympic Dreams op de tweede plaats.

In de limietklasse grote maat werd Renvyle Captain Kelly keurig tweede en dat gold ook voor zijn vader Renvyle The Real Deal die onder toezicht van eigenaar Fitzpatrick tweede werd in de ereklasse.

De mooiste overwinning werd behaald in ereklasse kleine maat. Lambertus debuteerde hierin met Conviction’s Black Nobility en pakte bij het overrijden zowaar de winst. De zwarte pony wordt elke week beter en beschikt over bijzonder veel talent en vermogen. De sterke achterhand is opvallend en de hoge ruime voorhand wordt steeds effectiever. In Dokkum viel alles op zijn plaats en was de eerste grote overwinning voor Black Nobility een feit. Met Sunbeam Look at Me werd Anneke vierde.

Ok Anneke won nog een wedstrijd en was in de damesklasse met de elegante Brookfield May Way de beste combinatie in een groot veld. Bij de tweespannen was Lambertus weer spekkoper met Sunbeam Look at Me en Noddyvyse Special Edition.

Tom Folmer maakte het succes compleet door de wedstrijd voor Young Riders winnend af te sluiten met Renvyle Bobby’s Boy.

Business terug aan de top

De tuigpaarden waren ook goed in vorm en met name Bommelsteijn’s Hubert van Jaap van der Meulen zorgde voor twee oranje rozetten. De grote limietklasse werd vrij gemakkelijk gewonnen en ook in de dames met Anneke was de bruine hengst niet te kloppen.

In de nieuwelingen competitie kon Lambertus de zwarte Just Lucky als tweede opstellen en ook Business werd tweede maar dan in de ereklasse. De donkere vos was weer helemaal terug en ging hoog en ruim van de grond.
Business terug aan de top

Noddyvyse Magic Moment
Anneke met Brookfield May Way
2 keer winst voor Bommelsteijn's HubertJust Lucky tweede in competite
Tom Folmer wint Young Riders competitie

« Terug