Twee keer kampioen in één weekend

Twee keer kampioen in één weekend

23 juli 2018

Afgelopen weekend was stal Huckriede met de hackney’s op avondconcours in Garyp en daags erna met tuigpaarden en hackney’s op Het Bolhoed concours in Houten. Op beide evenementen werd Anneke kampioen in een damesklasse.

Tijdens de Hynstedagen in Garyp werd voor de regio Noord het dameskampioenschap verreden en Anneke reed Renvyle Bobby’s Boy daar de titel. De zwarte hengst loopt altijd met een heel mooi front en laat in beweging veel afdruk zien. Hij ging geheel vierkant en heel contant.

In de hoge limietklasse kwam Lambertus met Noddyvyse Magic Moment van de gebroeders Rast op de eerste plaats en Anneke won de kleine ereklasse met Sunbeam Look at Me. In de openklasse grote maat liet de bruine hengst Tivoli Ebony een hele sterke wedstrijd die beloond werd met de eerste plaats.

In Houten was meer concurrentie maar toch pakten de hackney’s daar ook drie keer het oranjelint. Het begon met Renvyle Captain Kelly in de limietklasse grote maat. Lambertus stelde de bruine hengst goed voor en werd na overkamping met vijf als winnaar aangewezen.
Ook Noddyvyse Magic Moment ging weer met veel elan door de baan. Een hoge knieactie en het sterke achterbeen brachten hem de winst. Met Brookfield Olympic Dreams die ook een beste partij liep werd Anneke derde.

Dan de ereklasse kleine maat. De allerbeste pony’s die Nederland rijk is kwamen in de baan en als je dan als winnaar uit de bus komt ben je echt goed. En dat was Sunbeam Look at Me met Anneke. De kleine alleskunner showde zich als nooit tevoren met zijn parmantige houding en actievolle bewegingen. De jury noemde zijn optreden fier en trots.
Met Conviction’s Black Nobility met Lambertus vierde. In de ereklasse grote maat was er een derde plaats voor Renvyle the Real Deal.

In het dameskampioenschap reed Anneke Brookfield May Way naar het brons. Met veel uitstraling en balans liep de bruine hengst een goede stand show en daarna nog de finale met drie. Het was deze keer niet genoeg voor de titel.

Tom Folmer won met Renvyle Bobby’s Boy nog de wedstrijd voor Young Riders en Look at Me en Magic Moment werden nog derde bij de tweespannen.

Hubert kampioen

Met Bommelstijn’s Hubert pakte Anneke wel de kampioenstitel bij de tuigpaarden. De hengst van Jaap van de Meulen had tot nog toe al zijn wedstrijden in het damesnummer gewonnen maar dan ben je nog geen kampioen. In Houten ging Hubert geweldig. Hij klom erin met zijn machtige front en maakte indruk met zijn hoge ruime voorbeen gebruik en sterke achterhand. Eenmaal getooid met de oranje kampioenssjerp was hij helemaal los en waaide door de baan.
Voor Hubert was het zijn eerste nationale titel in het damesnummer, voor Anneke de veertiende!

Kevin won met ECW Imondro van Alfons Engbers de sterke groep Young Riders.
Het sterke optreden van Just Lucky in de competitie weer beloond met de tweede prijs. De zwarte klimt er meer en meer in en laat daarbij een hoog grijpend voorbeen gebruik zien.
Met ECW Business werd Lambertus deze keer vierde in de ereklasse.

Onze felicitaties gaat uit naar Jaap van de Meulen en Ilse en Werner Sweens met het behalen van de kampioenstitels.Renvyle Bobby's Boy kampioen in Garyp
Tivoly Ebony sterk in openklasse

Sunbeam Look at Me de beste in Houten

Noddyvyse Magic Moment wint twee dagen achter elkaar

Renvyle Captain Kelly

Kevin wint YR met ECW Imondro
Tom Folmer wint YR met Renvyle Bobby's BoyJust Lucky tweede in competitie

« Terug