2e Future Cup voor Kevin

2e Future Cup voor Kevin

11 augustus 2018

Op de Nationale Tuigpaarden Dag was Kevin net als vorig jaar de winnaar van de Future Cup.

De Young Riders strijden sinds vorig jaar om deze grote beker en opneuw wist Kevin de zogenaamde Future Cup te winnen. Hij reed ECW Imondro van Alfons Engbers heel rustig en liet hem elke pas afmaken. Imondro gaat heel ruim in de voorhand en kent een lang zweefmoment. Na de standshow mocht Kevin de beker in ontvangst nemen.

Lambertus startte Bommelsteijn’s Hubert van Jaap van der Meulen in de voorronde voor de Manno trofee en plaatste zich vrij gemakkelijk voor de finale. Hierin werd de bruine hengst uiteindelijk derde.

Lambertus en Hubert moesten ook nog opdraven in het shwoblokje voor het Paard vanhet Jaar, want niemand minder dan Veldine, de moeder van Hubert werd uitgeroepen tot Paard van het Jaar 2018. Een bijzondere en veraassende keuze maar wel verdiend voor deze preferente meerie van Piet en Carla Lelieveld.

Business was ook in vorm en mocht mee overrijden voor de Renovo schaal. Het werd een vierde plaats.

Lambertus werd door collega Henk Hammers gevraagd om de merrie Funita van Jaap van der Meulen te rijden in de grote Finale der Nationale waarin de Greet Bergstra bokaal te winnen is. Veel tijd om te oefenen was er niet maar Lambertus voelde de merrie goed aan en liet haar er geweldig inklimmen. Ze werden zelfs geselecteerd bij de beste vijf topmerries die nog een keer afreden voor de super finale die van achter naar voren werd geplaatst. Henk Hammers met Dendrini en Lambertus met Funita bleven er uiteindelijk over en dus was de spanning hoog. Het was Henk die in Dendrini de allerbeste merrie van de dag had en won, maar wat zat Lambertus er dichtbij.

Een prachtig slot van een mooie Nationale Tuigpaardendag.
Alle winnaars, eigenaren en fokkers worden door stal Huckriede gefeliciteerd.
Funita tweede in Finale der Nationale

« Terug