Magic Moment Hippiade kampioen, May Way kampioen dekhengsten

Magic Moment Hippiade kampioen, May Way kampioen dekhengsten

18 augustus 2018

Zaterdag 18 augustus vonden bij manege De Nieuwe Heuvel in Lunteren de Hippiade kampioenschappen plaats voor tuigpaarden en hackney’s. De goedgekeurde hackney hengsten streden om het dekhengsten kampioenschap.

Stal Huckriede was met de hackney’s bijzonder succesvol. Met Noddyvyse Magic Moment was Lambertus gerechtigd mee te doen aan het Hippiade kampioenschap voor openklasse pony’s. Het werd een mooie en spannende wedstrijd waarin de bruine hengst van de gebroeders Rast in grote stak. Met zijn typische hackney manieren bleef hij mooi vierkant en rees echt in de voorhand met de hals er hoog op. Ook in de finale bleef hij geweldig bewegen en deed dat met veel tact en regelmaat, zoals de jury het verwoordde. Voor de eigenaren was dit kampioenschap het hoogtepunt van de dag. Voor stal Huckriede was dit de eerste Hippiade titel.

Met de zwarte hengst Renvyle Bobby’s Boy van F. Fitzpatrick deed Anneke mee aan het dameskampioenschap en werd uitgenodigd voor de stand show, die uiteindelijk ook de finale was. Bobby’s Boy maakte een paar foutjes voor de jury en daarmee verloor hij het zicht op de titel. Hij werd wel reserve kampioen.


Als onderdeel van de Centrale Keuring van het Nederlands Hackney Stamboek worden de Nederlandse kampioenschappen voor goedgekeurde dekhengsten kleine en grote maat verreden.

Lambertus presenteerde deze keer Brookfield May Way in het kampioenschap pakte ook deze titel. Een geweldige prestatie van de bruine pony die geen misse pas maakte en in het front niet te evenaren was. Hij ging rondom hoog van de grond met ruimte en balans.

Tijdens de huldiging reed Anneke de kampioen en kreeg uit handen van voorzitter Gerard Lokhorst ook de bijbehorende Tjeerd Velstra overhandigd.

In het kampioenschap grote maat deed Renvyle Captain Kelly heel erg zijn best en werd met Lambertus reserve kampioen.

Onze felicitaties gaan naar alle kampioenen en in het bijzonder naar de familie Rast.
Magic Moment Hippiade kampioen openklasseTjeerd Velstra bokaal voor Anneke
Renvyle Captain Kelly reserve kampioen dekhensgten grote maat

« Terug