Groningen Ontzet met 8 overwinningen en de Zilveren Martinitoren

Groningen Ontzet met 8 overwinningen en de Zilveren Martinitoren

30 augustus 2018

Veel succes voor stal Huckriede afgelopen dinsdag op t’ Peerdespul ter ere van Gronings Ontzet op de drafbaan in Groningen.

Hoewel alle overwinningen mooi waren was die van Lambertus met ECW Business in de ereklasse de mooiste van de dag. De vos stak in grote vorm en liep de beste wedstrijd van het seizoen en versloeg niet alleen alle concurrenten, maar won ook de Zilveren Martinitoren. Dit kleinood wordt sinds jaar en door verreden in Groningen en werd nu voor de veertiende keer gewonnen door Lambertus. Een ongeëvenaard aantal.

Business ging rondom hoog van de grond en toonde veel schouder vrijheid met een ruim en grijpend voorbeen gebruik. Hij bleef maar showen met zijn scherpe bewegingen en gaf iedereen het nakijken.

Ook ECW Imondro was top in Groningen en won met Lambertus en lage limietklasse en met Anneke de damesklasse. Bommelsteijn’s Hubert werd in de grote limietklasse tweede.

Met de hackney’s waren Lambertus en Anneke bijzonder op dreef. Met Renvyle Captain Kelly won Lambertus de limietklasse grote maat en met diens vader Renvyle The Real Deal werd hij tweede in de ereklasse.

In de limietklasse kleine maat stond Anneke op de eerste plaats met Brookfield Olympic Dreams en Lambertus tweede met Noddyvyse Magic Moment.
Ook in de ereklasse kleine maat waren de eerste twee plaatsen voor stal Huckriede. Sunbeam Look at Me won in handen van Anneke en Brookfield May Way volgde met Lambertus.

In de damesklasse reed Anneke May Way naar de winst en bij de tweespannen reed Lambertus voor het eerst met May Way en Olympic Dreams samen en won gelijk. Beide Brookfield pony’s passen geweldig bij elkaar en liepen geweldig.Imondro 2 keer op kop

Brookfield May Way en - Olympic Dremas goed voor 3 overwinningen
Renvyle The Real Deal

« Terug