Opnieuw mooie resultaten in Drogeham

Opnieuw mooie resultaten in Drogeham

3 september 2018

Op het prachtige terrein van CH Drogeham was stal Huckriede zaterdag 1 september opnieuw bijzonder succesvol met 8 overwinningen.

In de eerste rubriek was het gelijk raak, Lambertus won de grote limietklasse met Bommelsteijn’s Hubert van Jaap van der Meulen. Daarna was het de beurt aan Kevin in de Young Riders competitie, hij won de wedstrijd overtuigend met ECW Imondro van Alfons Engbers. Anneke pakte met de bruine ruin later ook de winst in de damesklasse. Business moest nu in de ereklasse genoegen nemen met een derde plaats.

Dan Just Lucky. Lambertus reed hen in kampioenschap voor 4-jarige tuigpaarden regelrecht naar de titel. De grote zwarte ruin maakte zich nog groter dan hij al is en liet een geweldig hoog ruim en grijpend voorbeen zien. Achter trad hij sterk onder de massa en bleef ook mooi in het front. Het talent spat er van af.

De hackney’s blijven het goed doen. Met Brookfield Olympic Dreams won Anneke opnieuw de limietklasse kleine maat en Lambertus werd weer tweede met Noddyvyse Magic Moment.

Ook in de ereklasse kleine maat mocht Anneke de ereronde aanvoeren met Sunbeam Look at Me. Lambertus werd nu derde met Brookfield May Way. Anneke won met de goedgekeurde hengst wel de damesklasse. Renvyle The Real Deal en zijn zoon Renvyle Captain Kelly behaalden elk nog een tweede plaats.
Ook het nieuwe span Olympic Dreams en May Way liep weer een topwedstrijd en werden tweede.

In de finale van de Young Riders competitie was Tom Folmer met Renvyle Bobby’s Boy opnieuw heer en meester. Hij presenteerde de zwarte hengst perfect en won zowel de dag wedstrijd als de gehele competitie met 50 punten. Alle wedstrijden waaraan hij mee deed werden winnend afgesloten en daarmee won hij voor de tweede keer de competitie. Tom gefeliciteerd!

Uldrik. Lambertus had het druk in Drogeham want hij deed met de Friese hengst Uldrik van de familie Folmer ook mee aan het Nederlands kampioenschap voor dekhengsten. Net als vorig jaar werd het een prachtige en spannende strijd. In de finale nam Lambertus het op tegen Jelmer Chardon met Eise die uiteindelijk terecht kampioen werd, maar Uldrik gaf alles en klom er geweldig in met een hoge en ruime actie in de voorhand.
Uldrik opnieuw reserve kampioen dekhengsten Fries Ras
Tom Folmer voor 2e jaar oprij winnaar Young Riders competitie met Renvyle Bobby's Boy

« Terug