Noddyvyse Casanova beste nieuwe hengst en algemeen reserve kampi

Noddyvyse Casanova beste nieuwe hengst en algemeen reserve kampi

18 maart 2019

Op de hengstenkeuring van het Nederlands Hackney Stamboek was stal Huckriede afgelopen zaterdag 16 maart behoorlijk succesvol.

Bij de 3-jarigen kleine maat werd Braveheart Lord of the Ring (Heartland Propet x Sunbeam Star Step) van de gebroeders Rast goedgekeurd en bij de ouder hengsten was het de 8-jarige Noddyvyse Casanova (Sunbeam Something Special x Sky King) die de show stal. Deze hengst van stal Huckriede werd niet alleen goedgekeurd maar werd ook kampioen van de nieuwe jaargang. Casanovo werd geprezen om zijn type, front en manier van bewegen. Hij zakt van achteren waardoor hij in de voorhand veel hoogte en ruimte ontwikkeld. Keer op keer bracht Casanova het publiek in vervoering.

Later op de dag in de strijd om het algemeen kampioenschap kleine maat liet hij weer veel actie en beweging zien en werd reserve kampioen.

Ook de al eerder goedgekeurde hengsten lieten een goede indruk achter en behaalden 1e premies. Bij de 4 t/m 6-jarigen kwam de kampioen van vorig jaar, Noddyvyse I Am Here (Heartland Propet x Conviction’s Beauty) op kop en mocht naar de kampioenskeuring. De derde plaats van Ardingly ’s Hot Chocolate (Eclipse Hurricane x Sunbeam Vindicator) was ook goed voor de kampioenskeuring.
Verrassend goed presteerde Noddyvyse Magic Moment (Heartland Propet x Hurstwood Consort) in de groep 7- t/m 10 jarigen. De bruine hengst van de gebroeders Rast ging met veel balans en een mooi front door de baan en werd op kop geplaatst en mocht ook naar kampioenskeuring. Renvyle Bobby’s Boy (Baldwins The Bobby’s Pony x Plaistow Pippit) van F. Fitzpatrick werd derde. De vierde plaats was voor Brookfield May Way (Aghaderg Brookfield x Brookfield Showtime).

Bij de hackney hengsten grote maat waren er tweede plaatsen voor Tivoli Ebony (Wentworth Ebony x Birkhouse Billy) en Renvyle Captain Kelly (Renvyle The Real Deal x Sunbeam Spectaculair) van Fitzpatrick. Renvyle The Real Deal (Lamberhurst Artillery x Bressingham Grasshopper) was er een derde plaats.

« Terug