Brookfield May Way en Brookfield Olympic Dreams tandemkampioen

Brookfield May Way en Brookfield Olympic Dreams tandemkampioen

26 juni 2019

Op het 80ste groot nationaal concours hippique van Dokkum was stal Huckriede weer bijzonder succesvol.

In het kampioenschap voor tandems hackney’s liepen broer en zus Brookfield May Way en Brookfield Olympic Dreams regelrecht naar de titel. Niets leek erop dat de twee looplustige pony’s voor het eerst in deze formatie liepen. Zo goed voorwaarts, veel actie en de twee prachtige fronten erop. Olympic Dreams was voorop helemaal in haar sas en bleef maar showen. In het span werden ze tweede.

Ook in de damesklasse was Olympic Dreams in vorm en pakte met Anneke Borkent overtuigend de winst. Anneke zat in de ereklasse ook tegen de winst aan met Brookfield May Way, de hengst liep een sterke wedstrijd met veel actie en een mooi front.

In de limietklasse had stal Huckriede twee troeven met Noddyvyse Hot Chocolate en Noddyvyse I am Here. Ze werden tweede en derde.

Annemiek Greydanus kan nog niet met Sunbeam Look at Me deelnemen aan wedstrijden en reed nu I am Here voor het eerst in de damesklasse en werd keurig vijfde.

Met de tuigpaarden waren er ook mooie successen. Anneke Borkent was in de damesklasse met Renvyle Imondro een klasse apart en won niet alleen de eerste prijs maar ook de Gouden Zweep van de gemeente Dantumadeel.

In het tandemkampioen tuigpaarden liep Business als voorpaard in het tandem van Henk Hammers met Heliotroop VDM achterin. Ook dit liep een geweldige wedstrijd met een Business die frank en vrij acteerde. Ze werden reserve kampioen. Lambertus reed Bommelsteyn’s Hubert en Renvyle Imondro voor het eerst in tandemformatie en mocht mee overrijden voor de titel. Beide bruinen vormen een aansprekend geheel en werden uiteindelijk derde.

Hubert kwam na een tijd afwezigheid in Dokkum voor het eerst weer in de baan en werd derde.
Met Business werd Lambertus vijfde in de ereklasse.

Al met al een succesvolle dag op zeer goed georganiseerd concours.Heliotroop VDM en Business reserve kampioen tandem
renvyle Imondro wint damesklasse

« Terug